Esteu aquí

Incidències dels serveis

Remodelació de voreres a diferents passatges de les Planes

 

El proper 14 de setembre està previst l'inici de les obres d'arranjament de les voreres dels passatges Vall d’Aran, Bisbal del Penedès, Seu d’Urgell i Vendrell, al barri de les Planes. Els treballs s'iniciaran al carrer de la Vall d'Aran.

Aquesta actuació consisteix en la substitució de la vorada, els paviments i els guals de les dues voreres dels carrers. Amb aquesta actuació, sumada a l'asfaltat fet a l’estiu passat, s'assoleix una renovació total dels carrers.

Disculpeu les molèsties.

 


Carril bici en calçada al carrer de la Creu d'en Muntaner per ampliar espai de vianants a la vorera

 

Divendres 12 de juny es realitzarà el darrer tall al trànsit al carrer de la Creu d'en Muntaner, entre el carrer Major i l'avinguda de la Generalitat.

Per seguir garantint l'espai de seguretat per als vianants, durant les properes setmanes s'executarà un carril bici a la calçada de Creu d'en Muntaner –entre Major i Francesc Macià– per tal d'alliberar espai a les voreres pels vianants i poder garantir la distancia entre persones i acomplir amb les mesures de prevenció de la COVID-19.

L'execució d'aquest nou carril bici implicarà realizar canvis en l'ordenació viària d'aquest eix i millorarà la seguretat viària de tot el tram.

En aquest sentit, ja s'han iniciat alguns treballs previs i el proper dijous s'iniciaran treballs de pintura.

 


 

Instal·lació de pantalles acústiques a l'autovia B-23 al barri de Torreblanca

 

El dilluns 10 de febrer de 2020, l'Ajuntament de Sant Joan Despí iniciarà les obres d'instal·lació de pantalles acústiques a l'autovia B-23 a l'altura del barri de Torreblanca, a l'entorn del pas per damunt de l'avinguda de la Generalitat. Els treballs consistiran en la instal·lació d'una pantalla acútica de 124 metres de longitud per tal de minimitzar els nivells sonors provocats pel trànsit de l'autovia a l'entorn residencial.

Les obres s'executaran de dilluns a divendres, de 8 a 18 hores. Tot i això, els treballs de fonamentació de les pantalles acústiques s'hauran d'executar en horari nocturn. 

El termini d'execució de les obres és de dos mesos, amb la previsió que finalitzin abans de Setmana Santa.

Disculpeu les molèsties.


Pantalles acústiques

 


Alerta davant la presència de senglars

Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

  • No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.
  • Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.
  • No els hi hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.
  • Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.
  • El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.
  • En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.
  • Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.
  • Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.

L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.