Esteu aquí

Incidències dels serveis

Substitució de la canonada de distribució d'aigua potable del carrer d'Andalusia


L’empresa Aigües de Barcelona realitzarà en els propers dies obres de substitució de la canonada de distribució d’aigua potable del carrer d’Andalusia.

Els treballs consistiran en la substitució de 140 metres de la canonada antiga de fibrociment (uralita) per una nova de fundició de major diàmetre per a millorar la qualitat i servei de la companyia.

L’inici de les obres està previst pel dia 5 d’agost i la finalització pel 10 de setembre.

Aquests treballs no suposaran cap afectació al trànsit. La companyia es coordinarà amb els propietaris dels pàrquigs afectats per a l’entrada i sortida de vehicles.

Disculpin les molèsties.
 
Tall de trànsit al carrer John F. Kennedy per obres urgents de sanejament


L’Ajuntament de Sant Joan Despí realitza obres d’urgència per resoldre una avaria a la xarxa de sanejament del Centre Cívic Les Planes. Per aquest motiu, es traslladaran provisionalment els contenidors de residus i, durant el dia, hi haurà afectacions al trànsit: es tallarà el carrer de John F. Kennedy quan s’estiguin executant els treballs. La via s’obrirà durant la nit.

L’accés als carrers adjacents (Cornellà, Joan Maragall, plaça Sant Joan...) caldrà fer-lo des del carrer d’Extremadura.

Disculpeu les molèsties.
 

 

Tancament de la Biblioteca Martí i Pol per treballs de reforma


A partir del 25 de juny, la Biblioteca Miquel Martí i Pol estarà tancada per treballs de reforma i millora dels espais. Amb l'objectiu de mantenir el servei, la Biblioteca Mercè Rodoreda estarà oberta durant tot el mes d'agost (de dilluns a dijous, de 15.30 a 20.30 h, i dimarts, dimecres i divendres, de 10 a 14 h. Dijous 15 i divendres 16 d'agost estarà tancada).
 

 

Treballs de millora al carrer de Josep Maria Trias de Bes


L’Ajuntament de Sant Joan Despí té previst, a partir del dia 28 de gener de 2019, iniciar els treballs relatius a la millora del carrer de Josep Maria Trias de Bes.

La reforma contempla un nou asfaltatge del carrer, així com la construcció d’una nova plataforma elevada entre la plaça del Carme i l’església de les Planes, a banda de la urbanització del seu entorn. També es crearà un nou pas de vianants elevat a la cruïlla amb el carrer de la Mare de Déu de la Mercè (treballs que s’iniciaran dies abans i no requereixen de tall de trànsit). Amb aquestes actuacions tindrem un carrer més pacificat pel que fa al trànsit i més segur per a les persones.

Treballs previs. Durant les obres de soterrament dels contenidors del carrer del passat desembre, es van detectar anomalies al terreny que cal analitzar abans de començar l’actuació. Per això, abans de l’inici de les obres es realitzaran cates del subsòl per tal d’assegurar una correcta execució dels treballs. Aquestes cates requeriran talls puntuals (es preveu un parell de dies) al trànsit rodat. Aquests talls tornaran a produir-se en el moment de realitzar el nou asfaltatge.

Disculpeu les molèsties que aquests treballs us puguin ocasionar.Alerta davant la presència de senglars


Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

· No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.

· Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.

· No els hi hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.

·Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.

·El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.

·En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.

·Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.

·Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.

L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.