Esteu aquí

Participació ciutadana➡ Mecanismes de participació

Els mecanismes de participació que es desenvolupen a una ciutat donen proves del grau de maduresa col·lectiva i d’enfortiment de la seva democràcia local.

A Sant Joan Despí s’ha volgut fomentar la concepció de ciutadania activa, dialogant, cívica, tolerant i compromesa amb el seu municipi.

En aquest apartat podreu trobar informació dels diferents mecanismes participatius de què disposa la nostra ciutat.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí disposa d’una normativa que regula la participació ciutadana en els assumptes públics.

PDF icon reglament_de_participacio_ciutadana.pdf
 

➡ Òrgans municipals de participació

Les comissions sectorials són òrgans consultius. Permet el treball conjunt entre l'Administració i ciutadania en temes d’interès de ciutat dins dels diferents àmbits d’actuació de la cultura, l’educació, la solidaritat, així com de col·lectius específics de població (dones, gent gran, joventut, etc.)

➡ Processos participatius

PDF icon pam_document_base.pdf  PDF icon informe_principals_resultats_sjd_2025.pdf
 
  • Consulta veïnal per a la reforma del Carrer del Bon Viatge
PDF icon resultats_del_proces_participatiu_bon_viatge.pdf


Participació pública en projectes normatius


➡ Espais de participació ciutadana

La nostra ciutat ha crescut molt en generació de noves instal·lacions i serveis.
Sant Joan Despí pot gaudir d’una xarxa molt rica d’equipaments (esportius, socials, culturals i educatius) com a generadors de serveis de qualitat.

Són centres que permeten apropar els serveis municipals als ciutadans i les ciutadanes, així com desenvolupar una gran varietat d’activitats, impulsades tant des de l’Administració local com des de la ciutadania organitzada.

➡ Xarxes ciutadanes

Sant Joan Despí és una de les ciutats amb més tradició associativa. Són ciutadans i ciutadanes compromesos amb el seu municipi, que treballen des de l’esperit del voluntariat.

Les associacions són generadores de participació, donen a la població una àmplia oferta d’activitats dins del món de la cultura popular, l’esport, l’educació el lleure, la solidaritat, el medi ambient, entre d’altres.

Totes les persones amb inquietuds socials i/o culturals, que vulguin dedicar part del seu temps lliure a la pràctica d’aquestes activitats; així com de formar part activa del món associatiu local, podran trobar àmplia informació en aquest apartat Despientitats