Esteu aquí

Més de 500 persones es concentren en senyal de dol i de rebuig per l'assassinat d'una veïna de la ciutat

28/01/2020 - Ajuntament

Més de 500 persones s'han concentrat aquest dimarts al vespre al davant de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per expressar el seu rebuig a l'assassinat d'una veïna de la ciutat presumptament a mans de la seva parella. Prèviament, l'Ajuntament ha celebrat un Ple extraordinari on s'ha aprovat una declaració institucional per condemnar el crim i on es manifesta que el consistori es personarà en la causa com a acusació particular.

Aquesta passada matinada, agents dels Mossos d'Esquadra han trobat el cos sense vida d'una veïna de la ciutat a casa seva i poc després han detingut la seva parella a l'aeroport del Prat. Davant aquests fets, el Ple municipal, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat per unanimitat una declaració institucional on expressa la condemna enèrgica d'aquest assassinat i transmet el condol de la ciutat als familiars de la víctima.

En la declaració, el consistori reafirma el rebuig a les violències masclistes i fa pública la seva ferma voluntat de seguir aplicant mesures per eradicar-les. A més, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha decidit personar-se en la causa que s'incoï com a acusació particular o exercint, en el seu cas, l'acció popular.

Després de la celebració del Ple, a les 20 hores ha tingut lloc al davant de l'Ajuntament una concentració ciutadana que ha aplegat més de 500 persones.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha llegit la declaració institucional i ha expressat "la indignació per aquest i per tots els assassinats de dones que s'estan produint i contra els que hem de dir prou. Portem més de 1.040 dones assassinades a l'Estat i aquest any ja n'han estat set, és una situació dramàtica".

Després de la lectura de la declaració s'han fet uns minuts de silenci en homenatge a la dona assassinada. A la concentració han assistit la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz; i l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón. La concentració ha acabat amb el crit 'Ens volem vives, ni una morta més'.  

TEXT DE LA DECLARACIÓ DE CONDEMNA APROVADA PEL PLE MUNICIPAL.PDF