Esteu aquí

Antoni Poveda, investit alcalde de Sant Joan Despí amb el suport de 13 regidors d'un total de 21

15/06/2019 - Ajuntament

Antoni Poveda, cap de llista del PSC, ha estat investit aquest matí alcalde de Sant Joan Despí durant la sessió del Ple de constitució del nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del 26 de maig, en les quals els socialistes van aconseguir la majoria absoluta amb 11 regidors i regidores. Poveda ha estat nomenat alcalde amb el suport de 13 regidors del total de 21 que té el Ple. Durant la sessió, que ha tingut lloc al Foment Cultural i Artístic, el PSC i Sant Joan Despí En Comú han anunciat que han arribat a un acord de govern.

A banda de Poveda, han presentat candidatura Josep Bracons (ERC-AM), que ha obtingut quatre vots; José Luis Cerro (Cs), dos vots; i Rafael Roldán (Podemos), un vot. A més, s'ha registrat un vot en blanc. El nou consistori està format per 11 regidors del PSC, 4 d'ERC-AM, 2 de Cs, 2 de Sant Joan Despí En Comú, 1 de Podemos i 1 de Junts per Sant Joan Despí. Del total de regidors, hi ha 13 homes i 8 dones, igual que al mandat que acaba de finalitzar.

Durant el seu discurs d’investidura, el ja alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha anunciat que treballarà "per continuar fent un Sant Joan Despí millor amb les eines del diàleg, la proximitat, la responsabilitat i el compromís, amb les persones per damunt de tot. El futur no està escrit i treballarem plegats per continuar desenvolupant el nostre model de ciutat".

En aquest sentit, Poveda ha dit que "cal afrontar nous reptes i seguir lluitant contra la desigualtat, reactivar l'economia i el comerç de proximitat, ajudar les persones més vulnerables, potenciar l'educació, apostar per polítiques mediambientals i de mobilitat sostenible, i per donar resposta a l'habitatge perquè la gent jove pugui fer el seu projecte de vida a Sant Joan Despí".

En el seu torn de paraula, els representants dels diferents grups municipals han expressat els seus posicionaments. Jordi Elias, de Junts per Sant Joan Despí, ha exposat: "Continuarem treballant pel benestar i progrés de la ciutat, amb una oposició constructiva". Rafael Roldán, de Podemos, ha apuntat:  "Tots els regidors i regidores tenim la responsabilitat de construir un Sant Joan Despí millor. La nostra feina ha d'anar cap a la recuperació i la consolidació dels drets socials".

Margi Gual, de Sant Joan Despí en Comú, ha destacat: "Fem per influir i transformar, per això hem decidit renovar l'acord de govern, que permetrà seguir transformant la ciutat i la vida de la seva gent". José Luis Cerro, de Cs, ha manifestat: "Tornarem a fer una oposició constructiva, responsable, oberta al diàleg, i seguirem treballant per aprovar propostes que considerem urgents i necessàries per al nostre municipi". Josep Bracons, d'ERC, ha dit: "Liderarem l'oposició, una oposició lleial, dialogant i constructiva, estarem vigilants i fiscalitzarem l'acció de govern, esperem un Ajuntament transparent i proper". Belén García, del PSC, ha apuntat: "El model de ciutat que volem correspon a uns valors que ens representen, un model de ciutat sostenible, verd, saludable, amb una igualtat plena, mantenint la qualitat de vida, una ciutat amb cor de poble".


Llista de regidors i regidores del nou consistori de Sant Joan Despí

PSC
Antoni Poveda
Belén García
Àlex Medrano
Judith Riera
Julio Jiménez
Núria Ros
Cristian Rastrojo
Francesca Estradé
José Carlos García
Eugenia Sánchez
Ginés Ros

ERC
Josep Bracons
Mar Besses
Lluís Fabrés
Mònica Jacas

CS
José Luis Cerro
Sergio Postigo

SANT JOAN DESPÍ EN COMÚ
Margi Gual
Toni Pérez

PODEMOS
Rafael Roldán

JUNTS PER SANT JOAN DESPÍ
Jordi Elias