Esteu aquí

L'Ajuntament rebutja la supressió de jutjats de violència contra la dona

31/01/2020 - Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Joan Despí rebutja la supressió de cinc jutjats de violència contra la dona a la comarca del Baix Llobregat, tal com planteja el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El consistori defensa la proximitat dels jutjats per facilitar l'accés de les víctimes a l'empara judicial.

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat aquest divendres per unanimitat una moció conjunta de tots els grups municipals que sol·licita al Ministeri de Justícia i a la Conselleria de Justícia la no suspensió i trasllat dels jutjats de violència sobre la dona d'Esplugues de Llobregat, Martorell, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat i el Prat de Llobregat a un altre partit judicial.

El text aprovat pel Ple municipal alerta que la proposta de comarcalització dels jutjats de violència sobre la dona obre "una més gran situació de vulnerabilitat" de les dones víctimes de violència ja que va en detriment de la seva atenció de proximitat.

En conseqüència, l'Ajuntament sol·licita al Ministeri de Justícia i a la Conselleria de Justícia afavorir i augmentar els recursos i mitjans per facilitar l'accés de la violència masclista a l'empara judicial, fet que passa per aproximar els òrgans judicials a les víctimes.

Finalment, la moció també sol·licita a la Generalitat que continuï prioritzant la lluita contra la violència masclista i que impulsi l'aprovació d'un Pacte Català contra la Violència Masclista.
 

L'agenda, al dia

Agost 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31