Esteu aquí

Sant Joan Despí obté el 100% dels indicadors en l'índex de transparència de la comunicació pública

14/03/2019 - Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aconseguit per tercer any consecutiu el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. El web municipal ha assolit el compliment del 100% dels indicadors d'aquesta certificació que reconeix les bones pràctiques en informació i transparència en els webs de les administracions públiques locals.

L'entrega dels guardons del Segell InfoParticipa 2018 ha tingut lloc aquest dimecres 13 de març en un acte al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), institució que atorga aquesta certificació.

El Segell InfoParticipa avalua la transparència dels webs de les administracions públiques locals mitjançant 52 indicadors que analitzen la informació que s'hi ofereix en relació als representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, la gestió dels recursos econòmics, el municipi i les eines per a la participació ciutadana.

Des del primer cop que l'Ajuntament de Sant Joan Despí va obtenir el Segell InfoParticipa, el corresponent a l'any 2016, el grau de compliment dels indicadors ha anat pujant, tot arribant al 100% en la certificació corresponent a 2018 que s'ha entregat aquest dimecres. Això significa que el web municipal compleix els 52 indicadors que avaluen la qualitat i la transparència en la comunicació pública municipal.

Aquest any, dels 947 ajuntaments que hi ha a Catalunya, un total de 98 han obtingut el Segell InfoParticipa i només 32 d'aquests han assolit el 100% de puntuació.