Esteu aquí

Soterrada la línia d'alta tensió Sant Joan Despí-Cornellà

30/11/2016 - Ajuntament

Aquest dimecres s'ha realitzat l’acte simbòlic de desmuntatge de la darrera torre de línia d’alta tensió que connecta les subestacions de Cornellà i Sant Joan Despí, corresponent a la línia elèctrica aèria que, gràcies a una obra realitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i finançada pels dos ajuntaments, ha quedat ara soterrada. D’aquesta manera, es redueix l’impacte ambiental i visual de la zona, alhora que es permet el desenvolupament d'aquest sector límitrof entre els dos municipis. Els treballs principals de l’actuació –de gran complexitat tècnica en travessar, per exemple, les línies del tramvia i del tren– han tingut un cost global de 3,6 milions d’euros i ha comportat la supressió d’un total de 6.800 metres de cable elèctric i de 8 torres, que equivaldrien a unes 60 tones de ferro.

La línia aèria que avui ha desaparegut definitivament tenia un quilòmetre de llargària i ha donat pas a una canalització sota terra de 1,6 km.

 

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Cornellà i vicepresident de l’AMB, Antonio Balmón; l’alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda; i el director de la xarxa d’alta tensió d’Endesa a la Divisió Catalunya Oest, Francesc López. També hi ha assistit el gerent de l’AMB, Ramon Torra. L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha assenyalat "la importància d'eliminar del paisatge urbà la línia aèria d'alta tensió que uneix les subestacions de Sant Joan Despí i Cornellà. L'espai públic s'ha alliberat de 8 torres i d'una línia d'un quilòmetre que ara passa soterrada, amb el conseqüent benecifi visual i mediambiental". "Aquesta actuació -remarca Poveda- ha estat possible gràcies a l'esforç fet pels dos ajuntaments i per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, tot i que l'administració que se n'hauria de fer càrrec és la Generalitat, en tractar-se d'un servei de subministrament elèctric que afecta a moltes poblacions".