Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió constitutiva de la Corporació Municipal 2019-2023

15/06/2019 - Ajuntament

El 15 de juny de 2019 va tenir lloc la sessió constitutiva de la Corporació Municipal sorgida de les eleccions locals del 26 de maig.

En primer lloc, es va constituir la Mesa d'Edat, integrada pels regidors electes de més edat i de menys edat. La Mesa d'Edat va efectuar la comprovació de credencials o acreditació de la personalitat dels regidors electes a partir de l’Acta de Proclamació remesa a l’Ajuntament per la Junta Electoral de Zona. A continuació, els regidors i regidores electes van efectuar el jurament o promesa dels seus càrrecs, amb la qual cosa va quedar constituïda la nova Corporació Municipal, formada per 21 regidors i regidores: 11 del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), 4 d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 2 de Ciutadans (Cs), 2 de Sant Joan Despí En Comú (SJDEnComú), 1 de Podemos i un de Junts per Sant Joan Despí (Junts).

Finalment, es va procedir a l'elecció d'alcalde o alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Joan Despí. Van presentar candidatura Antoni Poveda, cap de llista del PSC; Jordi Bracons, cap de llista d'ERC; José Luis Cerro, cap de llista de Cs; i Rafael Roldán, cap de llista de Podemos. Els 21 regidors i regidores van dipositar els seus vots en una urna amb els següents resultats: Antoni Poveda 13 vots; Jordi Bracons 4 vots; José Luis Cerro 2 vots; Rafael Roldán 1 vot; 1 vot en blanc. En conseqüència, va quedar proclamat alcalde de Sant Joan Despí el cap de llista del PSC, Antoni Poveda, que va prendre possessió del seu càrrec.

Finalment, els portaveus dels diferents grups municipals van explicar els seus posicionaments i el nou alcalde va efectuar un discurs de presa de possessió.