Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de desembre de 2019

19/12/2019 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 19 de desembre de 2019 en sessió ordinària, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió ordinària anterior i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Tot seguit, els grups municipals de Junts per Sant Joan Despí (JxSJD), Podemos, Sant Joan Despí en Comú (SJDEnComú), Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), van debatre diferents propostes i dictàmens.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient, es va aprovar per unanimitat el dictamen d'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General Metropolità a l’àmbit de les parcel·les UA4.2 i UA4.3 del Pla de Millora Urbana del Polígon d’actuació UA4, de la modificació del PGM al sector av. Barcelona, av. Baix Llobregat i carrers Fontsanta, dels Frares i Cirerers, de Sant Joan Despí. Amb els vots a favor de SJDEnComú i PSC i els vots en contra de JxSJD, Podemos, Cs i ERC, va tirar endavant l'aprovació inicial del pressupost general per a l’exercici de 2020. El Ple també va aprovar el dictamen de desestimació d’al·legacions i aprovació definitiva Modificació ordenances fiscals 2020 amb el suport de SJDEnComú i PSC, l'abstenció de JxSJD, i el rebuig de Podemos, Cs i ERC. Per unanimitat de tots els grups, el Ple es va adherir al manifest UnÁrbolPorEuropa.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Governança i Desenvolupament Local, es van aprovar per unanimitat els dictàmens d’aprovació de la relació de llocs de treball per a l’any 2020 i d’aprovació de la plantilla de personal exercici 2020.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Serveis a la Persona, per unanimitat de tots els grups va sortir endavant l'aprovació inicial de l’establiment del servei municipal de centre de dia per a la gent gran a Sant Joan Despí i del seu reglament regulador.

En l'apartat de control, tots els grups municipals van donar suport a la moció presentada pel grup municipal de Junts per Sant Joan Despí per la obertura dels centres cívics en èpoques d’exàmens, a la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per la ampliació de horaris de les biblioteques municipals durant les èpoques d’exàmens i a la moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana per la participació i promoció del dia especial “Let’s clean up Europe” a Sant Joan Despí. També es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per la reprovació i dimissió de l’actual Síndic de Greuges, Rafael Ribó, amb els vots a favor de Cs i PSC, l'abstenció de SJDEnComú i els vots en contra de JxSJD, Podemos i ERC. Per la seva banda, el Ple va rebutjar la moció del grup municipal de Junts per Sant Joan Despí en contra del Decret Digital, que va rebre el suport de JxSJD i ERC, l'abstenció de Podemos i SJDEnComú i el vot en contra de Cs i el PSC. Finalment, per via d'urgència, es va sotmetre a votació la moció del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya sobre l'aplicació de la sentència del TJUE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras, que va quedar rebutjada en rebre els vots a favor de JxSJD, Podemos, SJDEnComú i ERC i els vots en contra de Cs i el PSC.

En l'apartat de Precs i preguntes, JxSJD va preguntar sobre l'atenció a les persones sense sostre i sobre el canvi de nom de diferents carrers i els tràmits vinculats, i va demanar que se celebrin reunions per explicar els pressupostos per àrees. Per la seva banda, Cs va fer un prec sobre la celebració del Belén Viviente.

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.

L'agenda, al dia

gener 2021

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31