Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de gener de 2020

31/01/2020 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el divendres 31 de gener de 2020 en sessió ordinària, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió ordinària anterior i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Tot seguit, els grups municipals de Junts per Sant Joan Despí (JxSJD), Podemos, Sant Joan Despí en Comú (SJDEnComú), Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), van debatre diferents propostes i dictàmens.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient, per unanimitat de tots els grups va sortir endavant el dictamen d’aprovació provisional de la modificació puntual del PGM per a la creació del sistema d’habitatge dotacional al carrer Torreblanca 7.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Governança i Desenvolupament Local, el Ple va aprovar per unanimitat el dictamen d’aprovació de la relació del Pla Normatiu de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per a l’any 2020, el dictamen d’aprovació de la xifra de població a Sant Joan Despí de data 1 de gener de 2019 -que és de 34.123 persones-, i el dictamen d’aprovació increment de les retribucions dels empleats i empleades de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i dels seus càrrecs electes.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Serveis a la Persona, es va aprovar el Pla Estratègic de subvencions de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per al període 2020-2023 amb els vots a favor de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, Cs i PSC i l'abstenció d'ERC. Per unanimitat de tots els grups es va fer el nomenament de representant municipal al Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat.

Per via d'urgència i per unanimitat, el Ple va aprovar que l’Ajuntament de Sant Joan Despí es personarà en la causa que s’incoï arrel dels fets coneguts a la ciutat el 28 de gener de 2020, en què una veïna va resultar presumptament assassinada a mans de la seva parella, exercint l’acció popular.

En l'apartat de control, es van aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup municipal Podemos per uns pressupostos participatius i la moció presentada conjuntament per tots els grups municipals de rebuig a la supressió de 5 jutjats de violència contra la dona. També es va aprovar la moció presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana per declarar Sant Joan Despí lliure de racisme amb el suport de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, ERC i PSC i l'abstenció de Cs. Per la seva banda, el Ple va rebutjar la moció presentada pel grup municipal de Junts per Sant Joan Despí per la millora de comunicació amb els veïns i veïnes via APP SJD NET, que va rebre els vots a favor de JxSJD, Podemos, Cs i ERC, l'abstenció de SJDEnComú i el vot en contra de PSC.

En l'apartat de Precs i preguntes, ERC va demanar que l'Ajuntament difongui el telèfon contra la violència masclista i va preguntar sobre l'emplaçament de la Diada d'Entitats. 

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.

L'agenda, al dia

Juny 2020

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30