Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de setembre de 2019

26/09/2019 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 26 de setembre de 2019 en sessió ordinària, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió anterior i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Tot seguit, els grups municipals de Junts per Sant Joan Despí (JxSJD), Podemos, Sant Joan Despí en Comú (SJDEnComú), Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), van debatre diferents propostes i dictàmens.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Serveis a la Persona, el Ple va aprovar per unanimitat l'adhesió de Sant Joan Despí a la declaració institucional de les ciutats defensores dels drets humans 2019.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Governança i Desenvolupament local, per unanimitat va sortir endavant el dictamen d'aprovació dels dos festius addicionals d’obertura comercial permesa a Sant Joan Despí pel 2020.

En l'àmbit de la Comissió Especial de Comptes, el Ple va donar llum verda a l'aprovació del compte general de la corporació any 2018 de l’Ajuntament i d'Aparcamientos Despí S.A., amb els vots a favor de JxSJD, SJDEnComú, Cs i PSC i l'abstenció de Podemos i ERC.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient, el Ple va aprovar per unanimitat el dictamen de rectificació d’errades de l’acord de Ple de data 29.11.2018 d’aprovació inicial de canvi de numeració de determinats carrers al municipi. Amb els vots a favor de SJDEnComú, CS, ERC i PSC i l'abstenció de JxSJD va sortir endavant l'aprovació provisional del Pla de Millora Urbana del Passeig Canal de la Infanta, 32, i Francesc Macià, 1. Per unanimitat de tots els grups municipals, es va aprovar el desistiment de l’expedient de la modificació puntual del Pla General Metropolità per a la creació del sistema d’habitatge dotacional al carrer de Torreblanca 7 de Sant Joan Despí i l'aprovació inicial de l’expedient de la modificació puntual del Pla General Metropolità per a la creació del sistema d’habitatge dotacional al carrer de Torreblanca 7 de Sant Joan Despí. També es va donar compte al Ple de l’estabilitat pressupostària corresponent al segon trimestre de 2019.

En l'apartat de control, es va aprovar per unanimitat la moció conjunta de tots els grups municipals en suport al dret a morir dignament. També van sortir endavant la moció dels grups municipals de PSC, Podemos i JxSJD en resposta a les amenaces d’Endesa a les administracions locals en relació al deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables, amb els vots a favor de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, ERC i PSC i l'abstenció de Cs; i la moció del grup municipal d’ERC a favor de l’acollida, posant a disposició de les ONGs i govern recursos per acollir a les persones refugiades, amb el suport de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, ERC i PSC i l'abstenció de Cs. Finalment, per unanimitat de tots els grups es va aprovar la moció presentada pels grups municipals SJDEnComú, PSC, Podemos i JxSJD per instar el reconeixement de l’estat d’emergència climàtica en què ens trobem mitjançant l’adopció de la present moció i les mesures que se’n derivin.

En l'apartat de Precs i preguntes, Cs va preguntar pel canvi d'emplaçament d'una parada d'autobús de la rambla de Josep Maria Jujol. Per la seva banda, Podemos va preguntar per l'entrada en funcionament del centre de gent gran de les Planes.

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.

L'agenda, al dia

Setembre 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30