Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes d'octubre de 2020

29/10/2020 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 29 d'octubre de 2020 en sessió ordinària per via telemàtica, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió ordinària anterior i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Tot seguit, els grups municipals de Junts per Sant Joan Despí (JxSJD), Podemos, Sant Joan Despí en Comú (SJDEnComú), Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), van debatre diferents propostes i dictàmens.  

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Territori, Espai Públic, Medi Ambient i Hisenda, el Ple va aprovar per unanimitat l'expedient i convocatòria per a l'alienació, mitjançant procediment obert, de la participació indivisa municipal del 18,492% de la finca P4A situada en el sector Suris-Fontsanta-ITV, del polígon d'actuació P5-Barcelona en Sant Joan Despí i la formalització del conveni de delegació de l’Ajuntament de Sant Joan Despí del servei de protecció de la legalitat urbanística a l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat a favor de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el protocol d’actuació. També va sortir endavant el dictamen per assumir la iniciativa pública i aprovar inicialment la Modificació puntual del Pla General Metropolità a l’illa entorn a l’estació de Rodalies de Sant Joan Despí, amb els vots a favor de JxSJD, Cs i PSC, l'abstenció de SJDEnComú i el vot en contra de Podemos i ERC.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Governança i Desenvolupament local, amb el vot a favor de tots els grups municipals es van aprovar el dictamen d’aprovació de la política de la gestió de documents electrònics de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, el dictamen d’aprovació de la política de digitalització de l'Ajuntament de Sant Joan Despí i la proposta d’aprovació de la modificació de la plantilla i relació de llocs de treball exercici 2020.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Serveis a les Persones, el Ple va aprovar per unanimitat la modificació del contracte que té per objecte la prestació de serveis esportius i altres de caràcter complementari en diverses instal·lacions esportives de titularitat municipal, motivada per la disminució de la demanda derivada de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

En l'apartat de Precs i preguntes, JxSJD va preguntar pel carril bici del carrer de la Creu d'en Muntaner i Podemos va preguntar per l'impacte de la COVID-19 a la Residència Sophos. 

Finalment, els grups municipals de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, ERC i PSC van expressar la solidaritat amb les famílies i amb el grup municipal d'ERC per les detencions de dos exregidors de la ciutat. 

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.

L'agenda, al dia

gener 2021

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31