Esteu aquí

Sant Joan Despí mostra el seu suport a la lluita pels drets i les llibertats de les persones LGBTI

Al balcó de l'Ajuntament està penjada la bandera de l'arc de Sant Martí

28/06/2016 - Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Joan Despí vol mostrar la seva ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats de les persones que formen part del col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals), així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets d’aquestes persones i la lluita contra les discriminacions que avui dia encara pateixen en molts països.

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual, el 28 de juny, l’Ajuntament ha elaborat un manifest i penjarà la bandera multicolor a la façana tot convidant la ciutadania a fer el mateix en senyal de suport.

D’aquesta manera, Sant Joan Despí mostra el compromís permanent i actiu de la ciutat a lluitar amb més fermesa que mai contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i identitat de gènere, per avançar cap a un país respectuós i divers on la normalitat social faci que les persones LGTBI es mostrin tal i com són, sense por i amb la plena acceptació dels seus drets, on la discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat tingui tolerància zero.

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual recorda els aldarulls de Stonewall (Nova York) ocorreguts el 28 de juny de 1969 quan la població LGTBI va sortir al carrer de manera pacífica per visibilitzar i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos que patien. Aquesta data es considera l’inici de l’alliberament homosexual. 
Malgrat que la legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement dels seus drets, encara hi ha 76 estats al món que prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, Catalunya va liderar aquest reconeixement amb l’aprovació de la llei 11/2014 del 10 d’octubre per garantir els drets del col·lectiu. No obstant això, fets com els ocorreguts a Orlando (Estats Units), on van morir 50 persones en un atemptat contra un club LGTBI, mostren que encara queda molt camí per recórrer contra la lesbofòbia, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Tot i l’avanç en l’àmbit social i legislatiu encara segueix havent intolerància contra aquelles persones que fan de l’amor i la diversitat una bandera.

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31