Esteu aquí

El Fòrum Empresarial analitza l'impacte de l'economia circular i l'empresa 4.0

29/11/2017 - Alcalde

El VIII Fòrum Empresarial de Sant Joan Despí ha analitzat l'impacte que tindran l'economia circular i l'empresa 4.0 -la denominada quarta revolució industrial- a nivell empresarial, territorial i social. El Fòrum, celebrat el 28 de novembre, també ha servit per reconèixer els emprenedors que enguany han creat empreses amb el suport del servei d'assessorament de Promodespí.

El Centre Cultural Mercè Rodoreda ha acollit la vuitena edició del Fòrum Empresarial, un espai de trobada, reflexió i reconeixement per a les empreses de la ciutat i del nostre entorn. Enguany, la conferència del Fòrum ha estat protagonitzada per Xavier Marcet, president de Lead To Change, empresa de consultoria en innovació estratègica. Marcet ha explicat les claus de dos fenòmens que suposen un autèntic repte per a les empreses: l'economia circular i l'empresa 4.0.

L'economia circular aspira a no generar residus i representa un canvi de visió tant a nivell empresarial, com territorial i social, i una transformació de la forma de produir i consumir. Per la seva banda, l'empresa 4.0 és com es coneix la quarta revolució industrial, que implica la digitalització de les indústries.

“Estem en una situació similiar a las dels anys 90, quan ens preguntàvem si internet seria per tant, i ho ha estat. Ara ens preguntem si n'hi ha per tant amb la intel·ligència artificial, el big data i la robòtica, i sí, tindran un impacte similar”, segons Xavier Marcet.

El president de Lead To Change ha explicat als empresaris que “en els propers anys els negocis canviaran i caldrà adaptar-s'hi; i és important reservar una part del temps a explorar nous negocis, a innovar, a buscar la manera de mirar diferent el nostre producte, el nostre servei o el nostre model de negoci”.

Després de la conferència, Xavier Marcet ha protagonitzat un col·loqui amb Carles Riba, president del Col·lectiu per un Nou Model Energètic Social i Sostenible.

Reconeixement a emprenedors

El Fòrum Empresarial també ha servit per entregar els diplomes de reconeixement a l'esperit emprenedor a les 16 empreses creades per 17 emprenedors amb el suport del servei d'assessorament de Promodespí.

Les empreses creades pertanyen a un ampli ventall d'activitats: transport de mercaderies, construcció, consultoria tecnològica, instal.lacions elèctriques, tour-operador, màrqueting digital, enginyeria d’infraestructures, serveis d’oci, comerç electrònic, plataforma web de serveis, comerç on-line de productes de tecnologia, fisioterapeuta i consultoria estratègica.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha estat l'encarregat d'entregar el reconeixement als emprenedors. Durant l'acte, Poveda els ha felicitat “per la seva empenta i esforç” i ha destacat que l'Ajuntament “seguirà treballant per afavorir espais de debat, per facilitar a les persones emprenedores l'accés a formació i a coneixement, i suport per a la creació de noves empreses".

L'alcalde ha manifestat que “la innovació ha de formar part de les agendes públiques i privades, dels que gestionen serveis i dels que fabriquen productes, és un element bàsic en el progrés econòmic i la gestió empresarial i esdevé un exercici permanent de recerca de noves maneres de fer, noves maneres d’encarar els problemes i plantejar solucions, noves maneres de compartir el coneixement i crear activitat econòmica i ocupació”.