Esteu aquí

El Consell dels Infants treballarà en la millora del civisme, l'espai públic i el patrimoni

28/11/2017 - Alcalde

El Consell dels Infants 2017-2018 treballarà durant aquest curs escolar en la millora del civisme, l'espai públic i el patrimoni de Sant Joan Despí. Aquest és l'encàrrec que l'alcalde, Antoni Poveda, ha fet als 16 consellers i conselleres que representen a l'alumnat de totes les escoles d'educació primària de la ciutat.

La nova promoció del Consell dels Infants -la dotzena d'aquest organisme- s'ha constituït en un acte celebrat el 27 de novembre a l'Àrea de Serveis a la Persona. El consell està format per 16 nens i nenes, alumnes de cinquè i sisè de primària. Cada escola de primària està representada per dos alumnes.

L'alcalde, Antoni Poveda, ha destacat "la necessitat de comptar amb la mirada dels més joves per continuar construint la ciutat i fer un Sant Joan Despí millor".

Per això, l'alcalde ha encarregat al nou Consell dels Infants que treballi en diferents àmbits. En primer lloc, ha anunciat que l'any que ve es posarà en marxa una nova campanya de civisme. Així, ha demanat als consellers i conselleres "propostes per a la tinença responsable d'animals de companyia".

Un altre àmbit de gran importància per al municipi és l'espai públic. En aquest sentit, l'alcalde ha plantejat als infants: "M'agradaria tenir la vostra opinió quan canviem o incorporem un nou element de joc, tenint en compte aspectes tan importants com que siguin jocs inclusius per a tothom".

Finalment, el Consell dels Infants també aportarà a l'Ajuntament idees per promoure el patrimoni arquitectònic de Josep Maria Jujol en vistes a l'any 2019, quan tindrà lloc una commemoració en record de l'arquitecte, un dels mestres del Modernisme.

Balanç anual

L'acte de constitució del nou Consell dels Infants també ha servit per agrair la feina del consell sortint. L'alcalde ha destacat el treball realitzat sobre els encàrrecs que els va fer fa un any.

En aquest sentit, durant el curs 2016-2017 el Consell dels Infants va participar en una plantada d'arbres al Bosc dels Infants, va debatre accions de millora del medi ambient i va assessorar en la creació del Consell dels Adolescents i en la reformulació del projecte Coneguem el nostre Ajuntament mitjançant el qual l'alumnat de tercer de primària visita el consistori.

L'alcalde, Antoni Poveda, ha explicat que el Consell dels Infants té una feina "amb una gran trascendència, que és la de descobrir el valor de la responsabilitat pública, de dur a terme un encàrrec per a la ciutat: el de vetllar pels interessos col·lectius des de la seva mirada particular i fonamental".

El Consell dels Infants va sorgir fa més de deu anys a partir de l'interès de l'Ajuntament de Sant Joan Despí d'iniciar un nou model de participació a partir de les propostes i de les necessitats dels nens i nenes, tot fomentant el diàleg, l'empatia i l'esperit crític entre ells.