Esteu aquí

Entra en servei a l'avinguda Barcelona un aparcament per a bicicletes amb 88 places

02/08/2019 - Alcalde

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en col·laboració amb la societat municipal ADSA, ha posat en servei un nou aparcament segur per a bicicletes en un local de l'avinguda de Barcelona, al barri de les Planes. El pàrquing compta amb 88 places, una part de les quals es destinen a persones usuàries del Bicibox i una altra part a veïns i veïnes de Sant Joan Despí.

Es tracta del primer local comercial d'aparcament segur de gran capacitat per a bicicletes que posa en marxa l'Àrea Metropolitana de Barcelona, aprofitant uns baixos en desús. El local està ubicat al número 81 de l'avinguda de Barcelona i per convertir-lo en aparcament per a bicicletes, l'AMB ha signat un conveni de col·laboració amb la societat municipal ADSA (Aparcaments Despí SA), propietària del local.

La instal·lació té una zona dedicada a l'aparcament de bicicletes de persones usuàries del servei Bicibox. Aquesta zona està marcada al terra amb color blau, compta amb 42 places i es regeix segons el Reglament del Bicibox.

Hi ha una segona zona, marcada amb color vermell, amb 46 places que es destinen a persones residents a Sant Joan Despí que vulguin aparcar les seves bicicletes. Es tracta de places de llarga estada amb un lloguer de 4,08 euros al mes. Aquest sistema ja està implantat en una desena d'aparcaments subterranis de Sant Joan Despí, on hi ha unes 200 places de lloguer per a bicicletes. En aquesta zona d'aparcament per a bicis dels veïns i veïnes de Sant Joan Despí hi ha també uns armariets per guardar-hi estris com ara el casc. Per accedir a aquestes places, cal posar-se en contacte amb ADSA (av. Barcelona, 83 - tel. 93 477 03 11) a partir del mes de setembre.

L'aparcament també compta amb un espai comú amb racó mecànic, on les persones usuàries disposen d'una columna d’eines i d'una bomba per inflar rodes. A més, la instal·lació té càmera de seguretat durant les 24 hores, associada a una empresa de seguretat i coordinada amb la Policia Local i amb l'empresa gestora del servei.

Durant l'acte d'obertura del nou aparcament, l'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, ha explicat que "aquest nou format d'aparcament de gran capacitat suposa un important pas endavant per generalitzar l'ús diari de la bicicleta entre la ciutadania i facilitar massivament l'aparcament de la bicicleta particular".

El nou servei sorgeix per donar resposta a l’alta demanda del Bicibox actual (que es limitava a mòduls de 7 o 14 places) i per seguir potenciant i facilitant l’ús de la bicicleta com a transport diari.

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31