Esteu aquí

Es manté la tendència a la baixa del nombre de delictes a Sant Joan Despí

10/05/2018 - Alcalde

El nombre de delictes registrats a Sant Joan Despí l'any 2017 es va reduir en un 3,60% en comparació amb l'any anterior, segons les dades presentades a la darrera Junta Local de Seguretat, formada per representants de tots els cossos policials que actuen a la ciutat. D'aquesta forma, es manté la tendència a la baixa en el nombre de delictes que ve produint-se els darrers anys.

Per tipologies delictives, els delictes contra el patrimoni (furts, robatoris, estafes...) baixen un 7,68% durant el darrer any, segons les dades aportades pels Mossos d'Esquadra. Un descens que encara és més significatiu en els robatoris amb força (-9%) i en els robatoris amb violència o intimidació (-18%), dos dels tipus delictius que generen més sensació d'inseguretat.

Pel que fa als delictes contra la seguretat viària, s'ha registrat un augment del 48,78% gràcies a una major activitat preventiva i de control, que ha comportat un increment en la detecció de conductes infractores. En aquest sentit, s'han tramitat un 56% més de denúncies de trànsit.

En l'àmbit viari, una dada positiva és la reducció de la sinistralitat: l'any 2017 el nombre d'accidents de trànsit va baixar un 4%. En l'àmbit de la sensibilització, els cossos de seguretat van realitzar activitats d'educació viària als centres escolars que van arribar a 925 alumnes.

"Tenim una situació estable i la nostra és una ciutat segura que vetlla per la seguretat de la seva ciutadania: ser una ciutat segura i cívica és un objectiu sempre present en l’actuació del govern municipal", ha afirmat l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.
 

Prop de 14.000 actuacions de la Policia Local


L'any passat, la Policia Local de Sant Joan Despí va realitzar vora 14.000 actuacions, en àrees com el trànsit, la seguretat ciutadana, la proximitat i el civisme. En aquest darrer àmbit, les denúncies per incivisme van augmentar un 11,5%. Concretament, en els tipus principals (usos de la via pública, gossos i animals de companyia, molèsties i sorolls) es van registrar un 29% més de denúncies.

Aquestes dades s'han presentat en la sessió ampliada de la Junta Local de Seguretat celebrada el 7 de maig a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan de Despí presidida per l'alcalde, Antoni Poveda, i formada per representants de tots els cossos de seguretat que actuen a la ciutat i amb la participació també de representants de la societat civil, com ara associacions de veïns, empresaris i de la comunitat educativa. La Junta Local de Seguretat es reuneix de forma periòdica per tal d'analitzar les dades de la seguretat ciutadana i per coordinar accions de millora.

En el marc d'aquesta sessió també es va acordar realitzar totes les accions necessàries per iniciar l'elaboració del Pla Local de Seguretat de Sant Joan Despí.