Esteu aquí

El Palau Güell acull una exposició retrospectiva de la vida i obra de Jujol

02/07/2019 - Ciutat Modernista

El Palau Güell de Barcelona acull fins al 3 de novembre l'exposició Jujol, l'arquitectura del color, una mostra que posa en valor la figura de Josep Maria Jujol i la seva producció artística (arquitectura, disseny, plantejaments teòrics...). Es tracta de l'exposició central de l'Any Jujol140 i té lloc en un espai molt simbòlic, el Palau Güell, un edifici d'Antoni Gaudí, amb qui Josep Maria Jujol va col·laborar intensament durant la seva carrera.

L'exposició té com a fil conductor estètic el color, un dels prinicpals trets a destacar en l’obra de Josep Maria Jujol. Hi podem resseguir l'obra i els plantejaments artístics de Jujol a través de cinc àmbits '(Re) construir Jujol'; 'Gaudí-Jujol, un tàndem modernista'; 'Jujol professor i teòric'; 'Jujol creador', i 'Sant Joan Despí, el laboratori de l’arquitecte'.

A ‘(Re) construir Jujol’ es planteja el perquè de la recuperació de l’artista en l’actualitat així com la necessitat de la seva figura per a la historiografia de l’arquitectura catalana tot situant el personatge en el seu context; ‘Gaudí-Jujol, un tàndem modernista’ remarca la rellevància de la relació entre tots dos artistes, una admiració mútua que marcarà un camí en els plantejaments constructius i estètics de Jujol; a ‘Jujol professor i teòric’ coneixerem la seva faceta com a professor a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona; ‘Jujol creador’ és un dels àmbits més rellevants ja que s'hi tracten aspectes clau per entendre Jujol: el color, el disseny, construir l’espai i les arts aplicades. Finalment, l'exposició dedica un apartat a ‘Sant Joan Despí, el laboratori de l'arquitecte’, en què s’analitza l’obra que va deixar a la nostra ciutat, on va exercir com a arquitecte municipal.

Tot plegat a través d’audiovisuals, plafons, plànols, fotografies i escultures originals cedides per diferents organismes i museus com el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Arxiu Jujol, l’Ajuntament de Tarragona, l’Escola Tècnic Superior d’Arquitectura de la Universitat Politènica de Catalunya, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la Casa Bofarull o l’Ajuntament de Sant Joan Despí. Es tracta d'una oportunitat única per descobrir peces i mobiliari com làmpades, un crusifix, canelobres, un revister, una taula cosidora, tamborets o estàndars, a més de plànols, dibuixos i esbossos. La mostra acaba amb un audiovisual on es presenten les principals obres de Jujol a través de fotografies actuals combinades amb fotografies històriques.

L'agenda, al dia

abril 2021

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30