Esteu aquí

L'artista urbà Ampparito serà el creador del mural commemoratiu de l'Any Jujol140

11/07/2019 - Ciutat Modernista

Ampparito, un dels artistes més destacats d'entre els joves creadors d'art urbà a Espanya, realitzarà el mural commemoratiu de l'Any Jujol140. D'entre les 30 propostes presentades al concurs convocat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí, l'artista seleccionat ha estat Ampparito, que executarà un mural inspirat en l'arquitecte Josep Maria Jujol.

A final del mes d'abril, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va obrir un concurs per escollir l'artista encarregat de crear un mural de grans dimensions a l'espai urbà en el marc de la commemoració de l'Any Jujol140. En total, s'hi van presentar 30 artistes nacionals i internacionals (13 de Catalunya; 9 de la resta d'Espanya, i 8 de diferents punts del món).

La comissió de valoració del concurs, presidida pel tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Àlex Medrano, i integrada per representants de l'Ajuntament de Sant Joan Despí i de la Fundació Contorno Urbano, ha evaluat totes les propostes a partir dels criteris de valoració i selecció fixats a les bases del concurs, que són la trajectòria curricular i la formació acadèmica i artística; la participació en exhibicions, esdeveniments, festivals i exposicions; l'originalitat i la creativitat en el plantejament i/o el desenvolupament; l'obtenció de beques, premis i residències durant la trajectòria artística, i el treball continuat en la realització d'intervencions murals en l'espai públic.

L'artista que ha obtingut la màxima puntuació i que és el seleccionat per realitzar l'execució del mural de l'Any Jujol140 és Ignacio Nevado 'Ampparito'.

Graduat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, Ampparito és un jove creador madrileny que treballa subvertint objectes, significats i realitats per generar noves experiències i situacions. L'artista està especialitzat en la realització de grans murals i basa els seus projectes des de l'experiència en el en el lloc, tot prenent com a matèria primera el context, els estímuls de l'entorn i la seva història.

Ampparito ha realitzat intervencions murals i instal·lacions en l'espai públic a Barcelona, Madrid, Itàlia, Nova Zelanda, Rússia, el Regne Unit, Noruega i França. Ha fet diferents exposicions individuals i ha participat en exposicions col·lectives i en destacats certàmens d'art urbà com el Festival Ús de Barcelona, el Festival Nuart de Noruega, el Festival Street Prints de Nova Zelanda o el Swatch Creative Natives-Festival dels joves creadors i les noves idees de Madrid.

Aquest any 2019 ha fet una intervenció artística a la ronda de Sant Antoni de Barcelona; ha participat en l'exposició 'Muros de Europa' de l'Institut Francès de Madrid; i ha realitzat una residència a la Nau Bostik de Barcelona, el resultat de la qual es pot veure en l'exposició 'Sobreexposicions i cures'.

Un cop seleccionat com a guanyador del concurs del mural de l'Any Jujol140, l'artista farà una residència a Sant Joan Despí per treballar l'esbós del mural, amb la previsió que estigui pintat a final del mes de setembre. El mural es pintarà a la mitgera de l'edifici situat al carrer del Bon Viatge, número 2, i estarà inspirat en la figura de Josep Maria Jujol.

L'artista rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros per la seva intervenció. En el seu acompanyament, l'Ajuntament de Sant Joan Despí compta amb la col·laboració de Contorno Urbano, una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu estudiar, promoure i conservar la creativitat i l'art urbà.

El mural serà un nou símbol, en aquest cas d'art urbà, per recordar l'empremta que Jujol va deixar a la ciutat i per commemorar l'Any Jujol140, un moviment cultural, social i artístic impulsat per Sant Joan Despí per reconèixer i posar en valor la figura de Josep Maria Jujol en el 140 aniversari del seu naixement.

PDF icon acta_comissio_de_valoració_mural_Any_Jujol140.pdf

L'agenda, al dia

abril 2021

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30