Esteu aquí

L’itinerari modernista Jujol incorpora codis QR per ampliar i millorar la informació sobre aquesta ruta

Los QR dan información de edificios modernistas como la Torre de la Creu
Con esta iniciativa, el Ayuntamiento quiere ampliar la difusión del patrimonio

09/03/2016 - Ciutat Modernista

L’itinerari modernista Jujol de Sant Joan Despí compta des d’aquesta setmana amb una nova eina per difondre i accedir a l’obra de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol, els codis QR. En total s’han creat cinc codis que donen informació sobre Can Negre, la Torre de la Creu, la Casa Rovira, la Torre Jujol i la Casa Serra-Xaus.

La lectura dels codis es realitza a travès dels telèfons mòbils intel·ligents (smartphones) o tauletes. Només cal comptar amb una aplicació per a la lectura d’aquests codis, situats davant les mateixes cases, tret de la Torre Jujol i la Casa Serra-Xaus que, en tractar-se de domicilis privats, la pressa del codi s’ha de fer des de la Casa Rovira, ubicada al mateix carrer, tot just al costat. Enfocant el codi, rebrem directament a la pantalla del telèfon o la tauleta la informació relacionada amb l’edifici en qüestió.

Informació variada
L’objectiu d’aquesta eina tecnològica és ampliar, encara més, la difusió que fa Sant Joan Despí del patrimoni a travès de l’itinerari modernista Jujol i altres activitats. Ara, saber-ne més sobre aquestes joies arquitectòniques és molt més fàcil. A través dels codis poden consultar els horaris de visita, veure fotos, geolocalitzar les cases, més informació de l’itinerari, consultar bibliografia, etc.

Eina multilingüe
La informació a la qual s’accedeix està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. L’itinerari Jujol, que es fa l’últim diumenge de cada mes, ofereix als visitants descobrir el ric llegat que va deixar Josep Maria Jujol a Sant Joan Despí en un passeig a peu pel centre de la ciutat que permet visitar joies com l’antiga masia de Can Negre, la Torre de la Creu o l’obra religiosa que va fer fer a l’església de Sant Joan Baptista.