Esteu aquí

Arrenquen les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí inspirades en Jujol

04/10/2018 - Ciutat Modernista

Des d'avui fins l'11 de novembre se celebren les primeres Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí. Set restaurants de la ciutat i sis de la resta del Baix Llobregat i de Barcelona participen en aquestes jornades amb menús inspirats en l'art de Josep Maria Jujol, en commemoració de l'Any Jujol140. Les Jornades Gastronòmiques serviran per donar a conèixer la riquesa de la gastronomia local i la qualitat dels productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

La iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de Sant Joan Despí i per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT). L’originalitat de Jujol fa un salt a la taula amb menús degustació fets amb productes del Parc Agrari on les referències a l’arquitecte són constants, bé en el noms dels plats com ara 'Escales Jujolianes' o 'Sopa de poma amb trencadís de flors' o bé en la delicada decoració dels àpats. A més, tots els restaurants que s’hi han afegit serviran les postres dels menús especial Jujol en un platet guarnit amb la imatge de l’Any Jujol140.

El cuiner santjoanenc Rafa Peña, xef del restaurant Gresca de Barcelona, és l'ambaixador de les Jornades Gastronòmiques des del cor de l’Eixample. Peña, Premi Sant Joan Despí 2018, apadrina aquest esdeveniment culinari que posa en valor no només la figura de Josep Maria Jujol, sinó també la rica cuina metropolitana que es fa al Baix Llobregat.

Més informació a la Guia de les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí