Esteu aquí

Coronavirus (COVID-19): Guia informativa per a les famílies de les escoles bressol municipals amb activitats per fer amb els infants a casa

01/04/2020 - Coronavirus

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha elaborat una guia informativa que ha fet arribar a totes les famílies dels infants de la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals i que inclou propostes d’activitats per fer a casa durant el període de confinament.

Davant la situació actual d’alerta sanitària en què les famílies disposen d’un espai de temps superior a l’habitual per passar amb els infants, el Departament d’Educació, Infància i Família de l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha editat una guia per facilitar a totes les famílies de les escoles bressol municipals propostes per compartir a casa.

La guia inclou una primera part de caràcter informatiu, amb un recull d’articles especialitzats sobre com gestionar el confinament a casa amb infants, amb consells sobre l'organització dels horaris, els hàbits i les rutines familiars; la gestió de les emocions, i el tipus d’activitats educatives i lúdiques que es poden fer a casa.

En una segona part, la guia presenta un recull amb desenes d’activitats per fer amb els infants de 0 a 3 anys a casa: propostes per fomentar el joc lliure i autònom, jocs de moviment i de psicomotrocitat, jocs d’experimentació, manualitats, contes, cançons, etc. Tot plegat amb elements i materials que tenim a l’abast a casa, com ara pots, olles, tupers, coixins, agulles d’estendre, papers...

D’altra banda, la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals també col·laborarà amb el nou canal d’Instagram @CulturaACasaSJD, que ofereix cada dia activitats culturals i sessions d’entreteniment en directe. Educadores de les escoles bressol municipals participaran en aquest canal, amb activitats com ara contacontes o ioga per a infants que estan programades per als propers dies i que seran un nou espai d’acostament als infants en aquests moments en què els equipaments escolars estan tancats.