Esteu aquí

Els Consells d’Infants i d’Adolescents reprenen l’activitat virtualment en temps de confinament

06/05/2020 - Coronavirus

Malgrat la situació de confinament, els Consells d'Infants i d'Adolescents de Sant Joan Despí continuen treballant per la ciutat, tot reprenent la seva activitat de forma virtual. Després d’unes setmanes sense veure’s, les nenes i nens del Consell d’Infants es van retrobar a través de la pantalla el passat dimarts 28 d’abril, i els nois i noies del Consell d’Adolescents ho han fet aquest dimarts 5 de maig.

Aquesta represa dels consells ha servit per compartir com estan vivint el dia a dia a les seves llars en aquest període de confinament, com veuen el seu entorn des de la finestra i quines inquietuds i preocupacions tenen: força càrrega d’estudi amb les classes on line i dificultat d’accés que tenen alguns companys i companyes; la mala situació laboral de familiars; la incògnita de com i quan podran quedar amb amics i amigues... A la vegada, també han apuntat aspectes positius, com ara la possibilitat de gaudir de més temps amb la família o poder veure més estrelles al cel gràcies a la disminució de la contaminació.

Durant les trobades que falten per finalitzar aquest curs, tots dos consells estan dedicant temps a acabar de tractar les temàtiques iniciades (igualtat de gènere, gestió de residus, mobilitat i civisme) i també s'aprofita per recollir la seva veu i saber què pensen i opinen sobre la situació actual i quines temàtiques poden ser prioritàries a tenir presents en la nova realitat condicionada pels efectes de la COVID-19. De segur que se'n podran extreure propostes i/o actuacions que es poden fer a nivell local.

El Consell d'Infants, format per consellers i conselleres de 5è i 6è de primària de les escoles de Sant Joan Despí, i el Consell d'Adolescents, format per representants de 2n i 3r d’ESO dels centres de secundària, són dos òrgans consultius que donen veu i aporten la mirada i les propostes d'aquests dos col·lectius sobre la ciutat. 

L'agenda, al dia

Setembre 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30