Esteu aquí

Coronavirus (COVID-19): Suspensió temporal del pagament del transport públic a partir del 2 d'abril

L'Ajuntament aposta per la connexió de les dues línes de tramvía

01/04/2020 - Coronavirus

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona ha aprovat la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic a partir de dijous 2 d'abril i fins el proper 9 d’abril.

Segons ha informat l'ATM, la mesura inclou els modes ferroviaris (Metro TMB, FGC, TRAM, Rodalies) i els autobusos (busos TMB, bus metropolità de gestió indirecta AMB, els de la Direcció General de Transports i Mobilitat i els dels municipis adscrits a l’AMTU) i es començarà a aplicar a partir d'aquest dijous, 2 d'abril, després que els diferents operadors de transport hagin coordinat amb l'ATM el mecanisme que s'aplicarà per fer efectiva aquesta suspensió, que pot variar segons els mitjans de transport, i que s'estendrà a totes les corones tarifàries de l'ATM. 

Metro TMB, FGC i els busos metropolitans d'AMB (busos TMB i de gestió indirecta) aplicaran el sistema de pista lliure, que implica la necessitat de validar amb un títol per obrir els torns de pas, tot i que aquesta validació no tingui cap efecte, més enllà del control de l'ocupació. Qualsevol títol permetrà el pas, fins i tot aquells que ja estiguin caducats o esgotats.

Rodalies, per la seva part, establirà el sistema d'obertura de torns per sensors d'aproximació, sense necessitat de validar cap títol. Això vol dir que quan una persona usuària s'apropi a l'accés de qualsevol estació, les portes s'obriran automàticament, sense necessitat de validar.

La tercera opció serà la d'accés amb emissió de bitllet senzill sense cap cost, per la qual optaran els busos de la Direcció General de Transports i Mobilitat i els dels municipis adscrits a l'AMTU. Les persones usuàries accediran als vehicles i els conductors emetran un bitllet que en cap cas s'entregarà al passatge, sinó que es guardarà per poder fer un control d'ocupació.

Control del nivell d'ocupació

Aquests sistemes de pas, malgrat la suspensió de tarifes temporal fins al 9 d'abril, s'apliquen amb l'objectiu de tenir un control sobre el nivell d'ocupació del transport públic, que en cap cas pot superar el terç de l'ocupació màxima dels vehicles, per decret de les autoritats catalanes.

En principi, la previsió indica que les xifres d'ocupació seran iguals o inferiors que les dels darrers dies, quan s'han experimentat reduccións del 90% de mitjana a la xarxa. No obstant això, si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata.

En tot cas, el cos de Mossos d’Esquadra i les policials locals vetllaran perquè els desplaçaments només siguin efectuats per les persones que poden fer-ho d’acord amb la normativa vigent. 

L'agenda, al dia

Juny 2020

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30