Esteu aquí

Habilitat un nou espai ciclable a l’avinguda Barcelona i carrer Maria Tarrida

15/05/2020 - Coronavirus

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha creat un nou espai ciclable a l’avinguda de Barcelona i al carrer de Maria Tarrida fins al parc del Mil·lenari i amb connexió amb la resta de la xarxa ciclable de la ciutat. Aquest nou carril bici, de 1.600 metres de longitud, forma part del pla de mesures per facilitar la mobilitat segura i saludable contra la propagació de la COVID-19.

El nou carril bici està inscrit a la calçada i comparteix espai amb els vehicles de motor. Durant aquesta setmana s’ha pintat la senyalització horitzontal i s’ha instal·lat senyalització vertical d’aquest carril seguint els criteris fixats en el catàleg de senyalització de mobilitat sostenible de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per tal de garantir una bona coexistència entre els diferents mitjans de transport en una zona on la velocitat màxima és de 30 km/h.

El nou espai ciclable comença a la intersecció entre l’avinguda de Barcelona i el passeig del Canal, enllaçant amb la xarxa ciclable existent. El carril discorre per la calçada de l’avinguda de Barcelona en direcció sud, girant pel carrer de Maria Tarrida, que recorre per complet fins al parc del Mil·lenari. Al final del carrer Maria Tarrida, el carril bici inscrit continua pel carrer de la Riera d’en Nofre fins a connectar amb la vorera bici de la rambla de Josep Maria Jujol. D’aquesta forma, la nova infraestructura permet ampliar la xarxa ciclable de la ciutat i millorar la seva connectivitat.

Amb la creació de nous espais ciclables, l’Ajuntament de Sant Joan Despí vol adaptar els carrers de la ciutat perquè els desplaçaments en bicicleta siguin més segurs i les persones que utilitzen la bici puguin mantenir la distància de seguretat.

Aquesta actuació s’inscriu en el pla de reordenació de la mobilitat que l’Ajuntament està duent a terme per facilitar una mobilitat segura i saludable a la ciutat, mantenint les mesures de seguretat i higiene necessàries per evitar la propagació de la COVID-19.