Esteu aquí

Arrenca l'any amb múltiples opcions formatives i de lleure a l'abast de tothom

09/01/2019 - Cultura

Als equipaments municipals de Sant Joan Despí pots trobar una àmplia oferta de cursos i activitats formatives i de lleure, per a tots els gustos i per a totes les edats. Idiomes, art, dansa, cuina, esport, música o informàtica són algunes de les múltiples opcions que tens al teu abast per començar l'any amb empenta, aprendre nous coneixements i compartir experiències.

Els centres cívics Antoni Gaudí i Torreblanca programen activitats trimestrals amb una oferta molt diversa que va de dilluns a divendres en horaris de matí i de tarda. Als centres cívics s'hi pot fer anglès, francès, balls de saló, dansa del ventre, country, zumba, guitarra, entrenament funcional, pilates, marxa nòrdica, ioga, fotografia, informàtica... Alhora, també s'hi organitzen activitats monogràfiques puntuals de cuina, patchwork o salsa. Consulta la programació, preus i inscripcions al centre cívic Antoni Gaudí i al centre cívic Torreblanca.

L'Escola Municipal d'Art acosta a la ciutadania diferents disciplines artístiques, amb cursos de ceràmica, moda-patronatge, fotografia, dibuix i pintura, ioga i cuina. A més, disposa d'una secció infantil i juvenil amb un taller de pintura, dibuix, experimentació i expressió plàstica per als més petits. Més detalls al programa de l'Escola Municipal d'Art.

El casal de joves El Bulevard ha obert aquesta setmana les inscripcions per als seus tallers. D'una banda, hi ha els Buletallers trimestrals (de dansa, zumba, instruments musicals, fitness...) i, de l'altra, una àmplia oferta de tallers d'un dia que abasten temàtiques com la fotografia, la cuina, la caracterització, l'art o els videojocs. Per la seva banda, a l'Oficina Jove, a banda de les assessories de salut, laboral i de mobilitat internacional, durant aquest trimestre s'hi organitzen dos tallers: un per a pares i mares sobre com parlar de sexualitat a casa i un altre per a joves sobre com buscar feina per Europa.

Per a qui vulgui fer activitat física, als poliesportius Francesc Calvet i Salvador Gimeno hi ha piscines i sales de fitness. Tots dos complexos esportius organitzen un munt d'activitats dirigides en diferents horaris. A més, el Francesc Calvet disposa de pistes de pàdel. I a les instal·lacions Tennis Despí podeu practicar tennis, pàdel i fer activitats de fitness.

Pel que fa als idiomes, a més dels cursos dels centres cívics, a Sant Joan Despí funciona el Servei Local de Català, que aquest mes de gener posa en marxa cursos de català de nivell Bàsic 2, Elemental 2 i Intermedi 2. Per la seva banda, l'Escola d'Idiomes Moderns de la UB a la Torre de la Creu ha obert la matrícula per a cursos d'anglès en diferents nivells. L'oferta es pot consultar en aquest enllaç. Els veïns i veïnes de Sant Joan Despí gaudeixen d'una tarifa reduïda.

Finalment, l'Àrea de Formació Complementària de la UB té oberta la inscripció als cursos temàtics del programa 'Gaudir UB. El plaer de saber' que es faran entre gener i març. S'hi ofereixen propostes que es mouen entre la història, la filosofia, el cinema i el creixement personal. Es tracta de cursos oberts a tothom, dissenyats per gaudir de l'art d'aprendre i per posar a disposició de la societat part del coneixement que es genera a la universitat. Consulta l'oferta de cursos a www.ub.edu/gaudirub/cursos/SantJoanDespí. Les persones residents a Sant Joan Despí tenen descompte en el preu de la matrícula.