Esteu aquí

Comencen les activitats nadalenques amb propostes culturals, esportives, tradicionals i solidàries

17/12/2018 - Cultura

El cap de setmana passat han començat les activitats nadalenques a Sant Joan Despí amb diferents propostes culturals, esportives, tradicionals i solidàries que han omplert la ciutat del caliu del Nadal. Fins l'arribada dels Reis, Sant Joan Despí acollirà una cinquantena d'activitats ciutadanes impulsades per l'Ajuntament i per les entitats locals.

Una de les activitats més emblemàtiques és l'Exposició de Pessebres de l'Associació de Pessebristes de Sant Joan Despí, que enguany arriba a la seva 62a edició i que es podrà visitar fins al 6 de gener. Està composada per un pessebre monumental, tres grans escenes i deu diorames, un dels quals és un homenatge al 140 aniversari de l'arquitecte Josep Maria Jujol.

Les activitats de Nadal van arrencar dissabte 15 amb el Torneig de ràpides de Nadal del Club d'Escacs Sant Joan Despí, el concert de Nadal de l'Escola de Música Enric Granados i la representació de l'obra de teatre Impacients, interpretada pel grup local Hocus Pocus. I diumenge va ser el torn del 42è Concurs Ornitològic organitzat pel Club Ornitológico Timbrado Español Sant Joan Despí, l'exposició de pintures al carrer del Grup d'Art 94, el concert de Nadal de l'orquestra Laud'Ars i el concierto de Villancicos Rocieros del Círculo Artístico y Literario Semillero Azul.

La tradició del tió també és molt present als carrers de la ciutat. Una comissió d'entitats locals organitza el Tió de Nadal Popular en diferents barris. El cap de setmana passat va ser a Residencial Sant Joan i al Centre i el proper dissabte 22, a les Planes (plaça del Mercat).

L'arrencada de les festes nadalenques també ha estat molt marcada per la solidaritat ja que diferents entitats de Sant Joan Despí han organitzat activitats en benefici de La Marató de TV3, que enguany recull diners per a la investigació sobre el càncer. A banda, Ràdio Despí va organitzar la Ràdio Marató, el programa solidari per col·laborar amb la campanya de recollida de joguines noves de la Creu Roja Joventut que es prolongarà fins al 28 de desembre.

Consulta totes les activitats al Programa de Nadal-Reis