Esteu aquí

Sant Joan Despí commemora el Dia Internacional de les Dones

08/03/2019 - Dona

Les entitats del Consell de Dones i l'Ajuntament de Sant Joan Despí es mobilitzen aquest mes de març amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Durant aquest mes, Sant Joan Despí organitzarà diferents activitats com ara tallers, xerrades, espectacles culturals o iniciatives esportives. Les entitats del Consell de Dones animen la ciutadania a implicar-se en les activitats i en altres accions reivindicatives, com guarnir els balcons i els aparadors dels comerços amb teles liles o tot participant en la vaga feminista del dia 8.

L'activitat central és la Diada de Dones, que té lloc dissabte 9 de març. Es tracta d'una trobada d'associacions, entitats i dones per gaudir i compartir. Es farà a la plaça de l'Ermita, de les 10 a les 14 hores, i hi haurà tallers simultanis d'activitats (signatura de llibres, pinta-cares lila, te i dolços marroquins, taller de bicicleta, autodefensa feminista, creació de punts de llibre, racó de llibres no sexista, cistelles de bàsquet...), la tercera edició del Concurs de Microrelats i un itinerari teatralitzat ambientat en l'Any Jujol140. Durant la cloenda de la diada es farà la lectura d'un manifest a càrrec del Consell de Dones de Sant Joan Despí.

Un dia abans, el 8 de març, quan es commemora el Dia Internacional de les Dones, a Sant Joan Despí hi ha convocada una concentració reivindicativa amb motiu de la vaga feminista. Serà a les 12 hores a la plaça de l'Ermita.

La programació del Dia Internacional de les Dones inclou activitats esportives com ara el partit de mares i dones que organitza el FC Levante Las Planas (6 de març), el torneig femení de petanca del Casal de Gent Gran de Can Maluquer (7 de març), el triangular femení d'hoquei línia del CHL Jujol (9 de març), el partit entre els equips sèniors femenins del Club d'Handbol Sant Joan Despí i l'Agustinos Alicante (16 de març) o les classes obertes de pàdel a Tennis Despí (23 de març).

Pel que fa a les activitats culturals, el 7 de març l'Auditori Miquel Martí i Pol acull la projecció de la pel·lícula Pago Justo i el 16 de març se celebra l'espectacle Lila Cabaret, una exhibició i mostra de teatre, circ, música, màgia, comèdia i dansa a càrrec de dones. Durant aquest mes també hi haurà sardanes, tallers de teatre i d'escriptura, marató de contes infantils amb mirada de gènere, la presentació d'un llibre i una xerrada sobre dones migrades, entre altres activitats organitzades per les entitats de la ciutat.

El programa es completa amb el Sopar de Dones, que es fa el 23 de març, i amb un taller de recerca de feina (11, 12 i 13 de març) organitzat per Promodespí i adreçat a dones més grans de 45 anys on es tractaran tots els aspectes que hi tenen relació, com ara el reciclatge professional, l'empoderament, les millors sortides professionals o la conciliació.

Més informació al programa del Dia Internacional de les Dones 2019

 

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31