Esteu aquí

Sant Joan Despí es concentra en rebuig de les violències masclistes

09/07/2019 - Dona

Sant Joan Despí s'ha sumat a les concentracions de rebuig de les violències masclistes per expressar la solidaritat amb la víctima de l'agressió de Manresa i per donar suport a totes les dones víctimes de violacions, tot refermant el compromís de la ciutat en la lluita contra el masclisme i contra la cultura de la violació.

La concentració de rebuig i denúncia ha tingut lloc el dilluns 8 de juliol a la tarda al davant de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, tal com ha succeït en molts altres municipis de Catalunya, en una iniciativa promoguda pels moviments feministes.

En relació a la presumpta violació en grup que va patir una menor a Manresa l'any 2016, que ara s'està jutjant a l'Audiència de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Joan Despí expressa la més enèrgica condemna d'uns fets absolutament intolerables i deixa constància de la solidaritat amb la víctima i amb totes les dones víctimes de la violència masclista. L'Ajuntament també reafirma el seu compromís permanent en la lluita contra qualsevol de forma de violència contra les dones y en la necessitat de fer polítiques contra el masclisme i contra la cultura de la violació.

El cas de la menor de Manresa, on la fiscalia acusa els sis imputats d'un delicte d'abusos sexuals i no d'agressió sexual, ha tornat a generar una gran controvèrsia per la tipificació del delicte i per la impunitat de les agressions masclistes, tal com va passar en l'anomenat cas de La Manada.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí disposa del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que ofereix atenció psicològica, orientació jurídica, assessorament i atenció específica en casos d'urgència per violència masclista. Per concertar cita prèvia cal trucar al 93 477 00 51.

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31