Esteu aquí

Sant Joan Despí organitza activitats de sensibilitació i conscienciació contra la violència de gènere

Lectura del manifest contra la violència de l'any passat
L'acte 'No t'oblido' recordarà les víctimes de la violència de gènere

14/11/2014 - Dona

L’Ajuntament de Sant Joan Despí i les entitats que formen part del Consell de Dones organitzen del 19 al 26 de novembre una desena d’activitats de sensibilització i conscienciació en contra de la violència de gènere. Les activitats es fan en commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere que se celebra oficialment el 25 de novembre. Xerrades, teatre, una marxa a peu i una cadena humana, entre les activitats principals.

El tret de sortida a les activitats el donarà la jurista Mercè Claramunt en la xerrada 'Respon la justícia a les dones víctimes de la violència masclista?' (19 de novembre) i continuarà amb teatre musical sensibilitzador envers aquest tema a càrrec del grup Cemalgama (21 de novembre). El cap de setmana es farà una de les activitats més tradicionals i seguides del programa, l’acte 'No t'oblido' que organitza Violeta, associació contra la violència de gènere (22 de novembre) que recordarà amb espelmes a les víctimes de la violència de gènere d’aquest 2014. L’endemà Sant Joan Despí se sumarà a la II Marxa del Baix Llobregat organitzada per diferents ajuntaments de la comarca i que acabarà al parc de Torreblanca al voltant del migdia. El grup de Sant Joan Despí sortirà des de l’Àrea de Serveis a la Persona a les 10 del matí.

25 de novembre, acte central
Aquest dia els ciutadans i ciutadanes estan convocats a fer una cadena humana davant de l’Àrea de Serveis a la Persona (18.15 h) i a continuació es farà la lectura del manifest, enguany a càrrec de Meritxell Vegué, directora del Servei d’Intervenció Especilitzat (SIE) del Baix Llobregat. També durant aquests dies es farà la campanya de sensibilització 'Estimar no fa mal' als centres de secundària, i una de divulgació del telèfon contra la violència masclista (900 900 120) amb la col·laboració dels comerços de la ciutat. Les víctimes, però, no només són recordades durant aquestes dates, ja que quan finalitza cada ple ordinari, la tinenta d’alcalde de Polítiques d’Igualtat, Elena Embuena, recorda a les dones que han mort en mans de les seves parelles o exparelles.

L'agenda, al dia

Febrer 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29