Esteu aquí

Una jornada sobre les violències masclistes obre els actes del 25N a la ciutat

15/11/2018 - Dona

L'Ajuntament de Sant Joan Despí i el Consell de Dones organitzaran aquest mes de novembre diferents actes de sensibilització i de conscienciació en motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que es commemora el 25 de novembre. Sota el lema 'Contra les violències masclistes, lliures i valentes', el programa inclou la celebració de la primera Jornada Feminista contra les Violències Masclistes, així com d'altres activitats com un cinefòrum per a joves i adolescents, una xerrada, un acte en record a les dones assassinades i la participació en la Marxa del Baix Llobregat contra la Violència Masclista.

La I Jornada Feminista contra les Violències Masclistes tindrà lloc el 18 de novembre, de 9.30 a 13.30 hores, al Centre Cívic de les Planes. La jornada començarà amb una performance del grup de teatre Las Fritas i la taula rodona 'Violències amb les quals convivim. Parlem-ho, vencem-les!' que estarà integrada per Marta Argudo Alsina, advocada del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Sant Joan Despí i membre de Dones Juristes; Gemma Altell, de l'Associació dels Drets Sexuals i Reproductius, i Alba García, secretària de la Dona i Acció Social de Comissions Obreres (CCOO).

Després de la taula rodona es faran quatre tallers vivencials que giraran al voltant de les violències masclistes i del benestar de les dones (cos, autocura i sororitat, autodefensa feminista i imaginaris de l'amor). A les 13.30 hores tindrà lloc la lectura d'un manifest contra la violència masclista i una acció col·lectiva reivindicativa que anirà a càrrec d'un grup de joves de Sant Joan Despí.

La Jornada Feminista contra les Violències Masclistes serà l'arrencada dels actes que Sant Joan Despí dedica a la commemoració del 25N, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. El 21 de novembre, el Centre d'Esplai el Nus acollirà un cinefòrum per a joves i adolescents on podran xerrar i compartir opinions sobre les violències masclistes. El 24 de novembre, a les 18.30 hores, l'Associació Violeta organitza a la plaça del Mercat el 'No t'oblido', un emotiu acte on es recorda les dones assassinades per les violències masclistes.

I el 25 de novembre, Sant Joan Despí se suma un any més a la Marxa del Baix Llobregat contra la Violència Masclista, que celebra la seva sisena edició. El punt de trobada serà a les 10 hores, al Centre Cívic les Planes, des d'on les persones participants caminaran fins al parc de Torreblanca, on tindrà lloc l'acte central de la marxa.

Les activitats al voltant del 25N es completen amb la xerrada 'Violències masclistes, què hem de saber?', que es farà el 28 de novembre, a les 17 hores, a l'Àrea de Serveis a la Persona i que tractarà sobre la situació de les violències masclistes a Catalunya. Paral·lelament a aquestes activitats, també es convida la ciutadania de Sant Joan Despí a penjar teles liles als balcons, a decorar els aparadors amb motius liles i a vestir de lila per sensibilitzar i visibilitzar el suport a totes les dones que pateixen violències masclistes.

Més informació al programa del 25N a Sant Joan Despí

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31