Esteu aquí

El comerç i la restauració locals es donen cita a Firadespí

Tot a punt per celebrar la 19a edició de Firadespí, l’aparador dels sectors comercials i de restauració de la ciutat que aquest dissabte 6 d’octubre, de 10 a 21 hores, omplirà d’activitat l’eix dels carrers del Bon Viatge i Torrent d’en Negre, a més de les places de l’Ermita i de Catalunya, al barri Centre. Una vuitantena d’expositors comercials i d’artesania es donen cita en aquesta edició que també es convertirà en una mostra gastronòmica a través de diferents iniciatives.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, inaugurarà la fira a les 10 h al carrer del Bon Viatge amb el carrer de Montjuïc. Aquesta edició estarà marcada per l’esperit d’un artista innovador i polifacètic, Josep Maria Jujol. Coincidint amb la commemoració de l’Any Jujol 140, un moviment social i cultural impulsat per l’Ajuntament de Sant Joan Despí per difondre l’obra i la figura de l’arquitecte, Firadespí acollirà diferents activitats al voltant de Jujol i del modernisme. Es faran visites guiades a Can Negre i la Torre de la Creu, dues de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte; tallers infantils; una cercavila modernista;  a més a més d’un tast maridat amb productes de l’Alforja i vins tarragonins en honor a la terra d’origen de Jujol. El cartell de Firadespí així com la part de la decoració i ambientació de la fira també estan inspirats en motius jujolians.

Firatapa i Fira de Vins, Caves i Cerveses

El sector de la restauració també serà present a la fira amb diferents propostes. D’una banda es farà la Firatapa, una ruta gastronòmica que aplega 22 restaurants i bars que pel mòdic preu de 2,50 euros ens oferirà una tapa i una beguda i la possibilitat de participar en un concurs per escollir la millor tapa. El guanyador rebrà 100 euros en consumicions. En la iniciativa també participen els paradistes del Mercat Municipal del Centre que tindran una carpa a la plaça de l’Ermita. D’altra banda, la plaça de Catalunya acollirà la Fira de Vins, Caves i Cerveses amb més d’una desena de cellers i establiments en què també destaquen les denominacions d’origen tarragonines.

A l’estand municipal, Sant Joan Despí a petita escala

Aquesta edició l’estand municipal, que s’ubicarà a la plaça de l’Església, comptarà amb una maqueta de la ciutat de tres per quatre metres on la ciutadania tindrà una perspectiva volumètrica del Sant Joan Despí actual i que incorpora alguns projectes de futur que ara s’estan executant, com la passarel·la de Torreblanca o el centre de gent gran que s’està aixecant al barri de les Planes.

Desfilada de moda

Entre les cites clàssiques d’aquesta fira trobarem també la desfilada de moda amb la participació de 12 comerços que avançaran les novetats de la propera temporada en roba, complements, sabates o perruqueria. Quan finalitzi la desfilada se sortejarà un xec valorat en 600 euros que l’afortunat o afortunada podrà gastar en les botigues participants a la fira. 

A més d’oferta comercial i gastronòmica, Firadespí és una opció ideal per gaudir amb la família o amb els amics d’una jornada d’activitats lúdiques i infantils a l’escenari central de la plaça de l’Ermita i a la Catalunya. El programa inclou tallers infantils; un espai dedicat al circ on podrem demostrar les nostres habilitats amb el plat xinès, les maces o les anelles; una xocolatada; una batukada; una cercavila modernista o un espectacle interactiu.

Per últim, aquest any la fira comptarà amb un estand dedicat a Montilla, municipi cordovès agermanat amb Sant Joan Despí, on podrem tastar els seus coneguts vins i productes artesans. Una delegació de l’Ajuntament de Montilla, encapçalada pel seu alcalde, Rafael Llamas, participarà activament en la fira.

Més informació al Programa Firadespí 2018