Esteu aquí

Firadespí mostra la varietat i riquesa del comerç i la restauració locals

Sant Joan Despí ha celebrat la 19a edició de Firadespí, que ha estat, un cop més, l'aparador dels sectors comercials i de restauració de la ciutat. El 6 d'octubre, l'eix dels carrers del Bon Viatge i Torrent d'en Negre, a més de les places de l'Ermita i de Catalunya, al barri Centre, s'han omplert d'activitat, amb la participació d'una vuitantena d’expositors comercials i d’artesania, a més d'altres activitats com la Firatapa, la Fira de Vins, els espectacles infantils o la desfilada de moda.

Aquesta edició de Firadespí ha estat marcada per l’esperit de Josep Maria Jujol. Coincidint amb la commemoració de l’Any Jujol 140, un moviment social i cultural impulsat per l’Ajuntament de Sant Joan Despí per difondre l’obra i la figura de l’arquitecte, la decoració de Firadespí s'ha inspirat en Jujol i en el modernisme i també s'han organitzat visites guiades a Can Negre i la Torre de la Creu, dues de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte, tallers infantils i una divertida cercavila modernista.

Enguany, la fira ha comptat amb un estand dedicat a Montilla, municipi cordovès agermanat amb Sant Joan Despí que ha portat a la ciutat una mostra dels seus coneguts vins i de productes artesans. Una delegació de l’Ajuntament de Montilla, encapçalada pel seu alcalde, Rafael Llamas, ha participat activament en la fira.

El sector de la restauració també ha estat present a la fira amb diferents propostes: la Firatapa, una ruta gastronòmica amb la participació de 22 restaurants i bars; les tapes del Mercat Municipal del Centre, i la Fira de Vins, Caves i Cerveses amb més d’una desena de cellers i establiments.

Un dels atractius de Firadespí ha estat la maqueta de la ciutat instal·lada a l'estand municipal. Una maqueta de tres per quatre metres que incorporava alguns projectes de futur que ara s’estan executant, com la passarel·la de Torreblanca o el centre de gent gran que s’està aixecant al barri de les Planes. També han estat molt concorregudes les activitats lúdiques i familiars de l'escenari central de la plaça de l'Ermita, amb tallers infantils, circ i diferents espectacles.

Com és tradicional, la desfilada de moda ha posat el punt i final a Firadespí. A la desfilada, una dotzena de comerços han avançat les novetats de la propera temporada en roba, complements, sabates o perruqueria. En finalitzar la desfilada es va fer el sorteig d'un xec valorat en 600 euros que la persona afortunada podrà gastar en les botigues participants a la fira.