Esteu aquí

Comencen les activitats de la 3a Setmana de la Ciència

Escolars fent un experiment a l'escola Joan Perich Valls
Taller de robòtica al Centre Cultural Mercè Rodoreda
Emulando las cúpulas de Leonard da Vinci aprenden geometría
Els més petits descobreixen el món dels cargols

06/11/2017 - Educació

Les activitats de la 3a Setmana de la Ciència han començat ja amb els diferents tallers adreçats a les escoles de la ciutat. Enguany, la ciència arriba als alumnes de tots els nivells educatius, des de les escoles bressol fins al batxillerat, que experimenten amb el coneixement científic, mitjançant activitats relacionades amb les matemàtiques, la química, la física, la biologia, les ciències de la Terra i la robòtica.

Entre d’altres iniciatives, alumnes de les escoles bressol participen en una activitat on poden conèixer els cargols, saber com es mouen i veure’ls a través de lupes d’augment, i també experimentar amb sorra i amb cargols de mar. Alumnes d’educació primària construeixen estructures en forma de cúpula, tot emulant les descobertes de Leonardo da Vinci, i també aprenen robòtica amb la construcció de cintes transportadores. El programa d’activitats inclou, a més, una gimcana de matemàtiques i una altra de química, un espectacle que combina ciència i humor amb els Clowntifics, xerrades i un cinefòrum. Les activitats de la Setmana de la Ciència adreçades als escolars es realitzen als centres educatius i a equipaments municipals com ara el Teatre Mercè Rodoreda, l’Auditori Miquel Martí i Pol, el Poliesportiu del Mig o l’Àrea de Serveis a la Persona.

Activitats per a tothom
Més enllà de les escoles, l’Ajuntament vol que la ciència arribi a tothom. Per això, s’organitzen diferents activitats fins al 12 de novembre com ara xerrades sobre la robòtica, les emocions o l’Univers; un taller de cuina; una marató d’escacs o una observació del cel nocturn.

Podeu consultar totes les activitats obertes a la població en aquest enllaç:

http://www.sjdespi.net/wca/sites/default/files/setmana_ciencia.pdf