Esteu aquí

El Pla Educatiu d'Entorn treballa per l'èxit educatiu de tot l’alumnat, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats

01/02/2019 - Educació

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Sant Joan Despí, una iniciativa conjunta entre el Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament, treballa per l'èxit educatiu de tot l'alumnat, la igualtat d'oportunitats i la cohesió social. Durant aquest curs 2018-2019, entre altres actuacions, el pla treballa en la dinamització de les associacions de mares i pares d'alumnes, el projecte 'Queda't-hi' i el programa de benvinguda educativa per a les famílies que arriben a la ciutat.

El PEE es va posar en marxa el curs passat gràcies a la iniciativa de corresponsabilitat educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Joan Despí. El pla és una oportunitat per donar resposta a les múltiples necessitats de la nostra societat i treballar en xarxa amb cinc objectius claus: aconseguir l'èxit educatiu de tot l’alumnat; potenciar l’educació en valors i el compromís cívic; potenciar la implicació de les famílies; millorar l’ús social del català i el respecte per la diversitat lingüística, i potenciar el treball i l’aprenentatge en xarxa.
 
A final d'aquest mes de gener ha tingut lloc la reunió de la comissió representativa-institucional del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Joan Despí, on s'han presentat les accions que es treballen durant aquest curs escolar. El PEE 2018-2019 se centra, entre altres actuacions que ja es van posar en marxa el curs passat, en dur a terme accions per dinamitzar les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPAs) per tal de potenciar la seva relació amb les famílies i amb l'àmbit educatiu.
 
Una altra actuació és el projecte 'Queda-t'hi', amb una comissió que treballa per atendre directament els joves que tenen perill de fracàs escolar i d'abandonar els estudis en acabar l'ESO. També es duu a terme un programa de benvinguda educativa, per atendre de manera coordinada l'acollida de les famílies que arriben a la ciutat, i una activitat vinculada a l'Any Jujol140 conjuntament entre tots els centres educatius.
 
D’altres programes que, o bé ja estaven en marxa i s’han integrat al PEE, o bé es posen en marxa en aquest curs, són l’acompanyament a l'estudi, les mostres de lectura 'Despí en veu alta' i 'Nadales al carrer', el taller d'estudi assistit, la Comissió del Pla de Prevenció de l'Absentisme Escolar, els consells d'infants i d'adolescents o la realització de serveis comunitaris per part d'alumnes dels instituts d'educació secundària.