Esteu aquí

La Setmana de la Ciència vol despertar i potenciar l'esperit científic

06/11/2019 - Educació

Sant Joan Despí celebra del 10 al 17 de novembre la cinquena edició de la Setmana de la Ciència, una iniciativa que vol despertar i potenciar l'esperit científic entre els infants i joves de la ciutat i posar en valor la importància de la ciència per entendre el món.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa de l'Ajuntament de Sant Joan Despí i de la comunitat educativa de la ciutat, que han programat un munt d'activitats de divulgació científica.

D'una banda, s'organitzaran una quinzena d'activitats adreçades a totes les escoles i instituts de la ciutat i a tots els nivells educatius: escola bressol, educació infantil i primària i educació secundària. Un conjunt de propostes on participaran més de 3.600 infants i joves. 

L'objectiu és despertar la curiositat dels estudiants pel descobriment científic, amb activitats relacionades amb la biologia, l'astronomia, la geometria, la matemàtica, la química, la robòtica, la medicina o la genòmica. Entre altres, infants i joves aprendran a construir les cúpules de Leonardo da Vinci, faran experiments de química, descobriran l'entorn natural proper, coneixeran els secrets de l'àtom i analitzaran l'impacte de la realitat virtual. I per commemorar el 50è aniversari de l'arribada a la Lluna, els alumnes de P4 i P5 assistiran a un espectacle de contes i cançons que té com a fil conductor la Lluna i els seus estats.

A més de les activitats a les escoles, durant la Setmana de la Ciència també tindrem activitats obertes a tota la ciutadania amb la finalitat de posar en valor la importància del coneixement científic per entendre el món.

Les activitats arrenquen el 10 de novembre amb els tallers de la Jugatecambiental: al parc de la Fontsanta, amb un taller a l'hort del Jardí de les papallones; i al parc de Torreblanca, amb un taller sobre la tortuga de Florida.

Una de les activitats centrals és el corner científic, un espai que s'instal·larà el dissabte 16, d'11 a 14 hores, al davant del Centre Cultural Mercè Rodoreda i que oferirà la possibilitat de fer una observació del Sol amb telescopi, participar en tallers d'escacs i en l'activitat lúdica Trencadís: Re-construïm el món.

La programació de la Setmana de la Ciència de Sant Joan Despí també inclou una xerrada sobre la internet de les coses a l'Aula Cultural de la Gent Gran (dimecres 13); un taller de cuina gratuït sobre berenars saludables al Foodieslab (divendres 15); i les activitats de la Jugatecambiental del diumenge 17 (taller de residus al parc de la Fontsanta i taller de bijuteria amb elements naturals al parc de Torreblanca).

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31