Esteu aquí

L'Ajuntament obre una aula a l'escola bressol municipal El Timbal per donar cobertura als infants més petits

01/02/2018 - Educació

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert una aula a l'escola bressol municipal El Timbal per donar servei a la demanda dels infants més petits, els que acaben de fer els quatre mesos. D'aquesta forma, l'Ajuntament dona resposta a un ferm compromís amb la ciutadania: facilitar la conciliació familiar en aquesta etapa de la vida tot oferint un servei d'escola bressol pública amb un alt nivell de qualitat.

La matrícula en les escoles bressol es fa habitualment al mes de juliol i les famílies no poden matricular els infants fins que aquests no tenen quatre mesos. No obstant això, i un cop feta la matrícula, el Departament d'Educació posa al servei de les famílies una llista d'espera que, segons la disponibilitat, permet que finalment l'infant es pugui matricular. Aquest any, i com a fet excepcional, s'ha optat per obrir aquest nou espai de nadons ja que hi havia sis famílies en llista d'espera.

Centres de referència

La xarxa d’escoles bressol municipals aposta per un model d’educació de qualitat que afavoreixi el desenvolupament integral de cada infant. Les escoles bressol potencien un infant competent, amb curiositat i desitjos d’aprendre: n’és el protagonista i participant actiu en la tasca conjunta que és l’educació. Per aconseguir-ho es treballa des de l’ambit físic, emocional, cognitiu, relacional i afectiu, un procés que es va construint progressivament al llarg de tota l’evolució de l’infant. Tot i que aquest primer cicle de l’educació infantil no és obligatori, és fonamental per establir les bases per aconseguir que els infants aprenguin i desenvolupin capacitats que després els seran molt necessàries la resta de la seva vida educativa.

La primera etapa educativa, prioritat

En poc més d’una dècada, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa tres escoles bressol municipals que, juntament amb la Llar d’Infants La Pomera, gestionada per la Generalitat, ofereixen un total de 436 places que donen cobertura a la demanda de la ciutadania. Dotar la ciutat d’aquest servei ha estat una de les prioritats del govern municipal. En l’actualitat hi ha 413 nens i nenes matriculats.

L'agenda, al dia

Agost 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31