Esteu aquí

Sant Joan Despí serà seu de l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona

Un instant de la signatura del conveni
Visita a la que serà la seu, la Torre de la Creu

26/03/2015 - Educació

La Universitat de Barcelona, la primera universitat pública de Catalunya pel que fa a nombre d’estudiants i líder a l’Estat en producció científica, ha fet un pas més en la seva extensió metropolitana. El rector de la UB, Dídac Ramírez, i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, han signat a la sala de juntes de l’Edifici Històric de la Universitat un conveni pel qual la UB s’estableix a la ciutat del Baix Llobregat amb una oferta de 600 places per fer cursos d’idiomes. D’aquesta manera, es vol donar resposta a una de les necessitats formatives de la ciutat. Les activitats formatives començaran amb un curs del cicle 'Els Juliols' coordinat per Mireia Freixa, catedràtica del Departament d’Història de l’Art de la UB, titulat 'Sant Joan Despí, vila modernista'.

El conveni preveu la cessió de la Torre de la Creu, edifici històric modernista considerat bé cultural d’interès nacional, que va ser construït per l’arquitecte Josep Maria Jujol entre el 1913 i el 1916. La cessió d’ús és de cinc anys, prorrogables a deu, i gratuïta per a la UB. L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha destacat la importància de la ubicació d’aquesta escola “en els temps actuals s’ha demostrat fonamental aprendre idiomes per tenir més oportunitats laborals, però també culturals perquè ens converteix en una ciutat més preparada i oberta al món”. De fet, Sant Joan Despí va engegar ara fa set anys un projecte transversal per impulsar l’ús de l’anglès i altres idiomes, a través de diferents activitats i programes batejat com 'Sant Joan Despí, ciutat plurilingüe'.

En una primera fase, a partir de l’octubre del 2015, la Universitat de Barcelona, a través de l’Escola d’Idiomes Moderns (EIM), impartirà cursos de tres idiomes: anglès, alemany i francès. En el cas de l’anglès, s’oferiran tots els nivells, des de l’A1 fins al C1.2. D’alemany i francès, impartirà el nivell A1. Els veïns de Sant Joan Despí gaudiran dels mateixos avantatges que qualsevol membre de la comunitat UB, com per exemple el cost reduït de matrícula. La UB oferirà quatre beques que cobriran el 100% del cost de l’anualitat i que s’atorgaran per motius econòmics.

La UB també oferirà altres cursos de l’Àrea de Formació Complementària, com ara d’Els Juliols (cursos d’estiu de la UB), del programa Gaudir UB (activitats acadèmiques de caràcter divulgatiu que volen apropar a la societat el coneixement que es genera a la Universitat amb cursos d’art, ciència i salut, cultura i societat, i història), i formació adreçada per a més grans de 55 anys.

L’Escola d’Idiomes Moderns de la UB, amb 62 anys d’història, té 5.887 alumnes, 661 dels quals fan les classes a Badalona (dades del curs 2013-2014). En total, ofereix cursos d’onze llengües (alemany, anglès, francès, italià, japonès, neerlandès, persa, portuguès, rus, suec i xinès) a les dues seus de què disposa actualment: la de Barcelona, situada a la Gran Via de les Corts Catalanes, 582, i la de Badalona, situada al Centre Cultural El Carme. L’anglès és l’idioma amb més demanda, amb 4.196 alumnes el curs 2013-2014.