Esteu aquí

Una conferència sobre l'art d'educar dona el tret de sortida al nou curs escolar

06/09/2018 - Educació

El Teatre Mercè Rodoreda ha acollit el tradicional acte d'inauguració del curs escolar a Sant Joan Despí amb una conferència de Francisco Esteban, doctor en Pedagogia de la Universitat de Barcelona. L'acte, que ha aplegat professors i professores de diferentes centres educatius de la ciutat, també ha servit per reconèixer la tasca del professorat que s'ha jubilat durant el curs passat.

Cada any, l’Ajuntament de Sant Joan Despí organitza aquesta conferència amb temes d’interès pedagògic abans que comencin les classes amb la voluntat de generar un espai de trobada i de reflexió i d'engrescar el professorat davant els reptes que suposa un nou curs escolar.

La inauguració del curs ha comptat amb la participació del tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a la Persona, Àlex Medrano; de la regidora d'Educació, Infància i Família, Núria Ros, i d'Imma Colom, inspectora del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

La conferència inaugural del curs escolar 2018-2019 ha portat per títol 'Sense vostè això no hauria succeït: reflexions sobre l’art d’educar' i ha anat a càrrec de Francisco Esteban, autor del llibre La formación del carácter de los maestros i membre del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona.

Francisco Esteban ha analitzat les qualitats que ha de tenir un bon professor, entre les que ha destacat la competència professional, el comportament ètic, l'esforç, la prudència, l'autenticitat i l'elegància. "L'educació és sinònim d'humanització, cal mostrar un especial interès per l'alumne, educar-lo i guiar-lo. No hi ha tasca més meravellosa que la d'educar", ha explicat el doctor en Pedagogia.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a la Persona, Àlex Medrano, ha posat de manifest que "l'educació és una prioritat per Sant Joan Despí i des de l'Ajuntament s'impulsen projectes i programes per ajudar en l'acció educativa i es treballa per mantenir els centres escolars en les millors condicions, amb inversions anuals consensuades amb la comunitat educativa".

Durant l'acte s'ha reconegut la feina i la dedicació del professorat que s’ha jubilat aquest curs passat i dels directors que han acabat la seva tasca. Posteriorment, el nou professorat ha fet l’Itinerari Jujol, un recorregut per les obres més destacades i emblemàtiques de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol a Sant Joan Despí, tot coincidint amb els actes commemoratius de l’Any Jujol140 que impulsa l’Ajuntament.

L'agenda, al dia

Agost 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31