Esteu aquí

Les passejades i l'Aula Cultural, dues activitats per promoure la formació i la participació de la gent gran

04/02/2020 - Gent gran

Aquest dimarts 4 de febrer ha començat una nova temporada de les Passejades de la Gent Gran, un programa impulsat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí per tal de promoure l'activitat física i la participació de la població sènior de la ciutat.

La primera de les passejades ha estat un recorregut curt per dins de la ciutat. Les caminades es fan setmanalment, cada dimarts, amb sortida a les 9.15 hores al davant de l'Àrea de Serveis a la Persona (av. Barcelona, 41).

Cada setmana s'alternen itineraris curts i llargs. Les passejades per Sant Joan Despí són rutes d'aproximadament una hora i mitja i de baixa dificultat. Les passejades pel Baix Llobregat són trajectes d'uns 15-17 quilòmetres que es fan en unes 3 hores i que visiten diferents indrets de la comarca.

Per participar en les Passejades de la Gent Gran no cal inscripció prèvia, només és necessari acudir a l'hora de la sortida. Fins a principi de juliol hi ha programades més d'una vintena de passejades per a la gent gran. El calendari de les passejades es pot consultar a l'agenda municipal. La darrera passejada serà el 7 de juliol, una ruta nocturna amb sopar de carmanyola al pícnic del parc de la Fontsanta.

Aula Cultural de la Gent Gran

D'altra banda, la setmana que ve es posa en marxa l'Aula Cultural de la Gent Gran, un espai de formació permanent que organitza conferències setmanals i visites guiades i que ajuda a aprofundir en diferents temes d'interès sociocultural.

La primera sessió serà el 12 de febrer amb una conferència sobre el pacifista, polític i pensador indi Mahatma Gandhi que anirà a càrrec de Laura Benguerel, doctorada en Història de l'Art.

Durant aquesta temporada, l'Aula Cultural ens parlarà sobre personatges com Frida Kahlo, Neus Català o Chavela Vargas i sobre temes com les discapacitats, la medicina i la música, la hipetensió arterial o el colesterol. També ha programat una sortida a Penelles, el poble pintat, i al Castell del Remei el 27 de maig. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

Les conferències de l'Aula Cultural es fan els dimecres, de 17 a 18.30 hores, a l'Àrea de Serveis a la Persona (av. Barcelona, 41) i estan adreçades a tots els públics. L'entrada és lliure.

Serveis per a una vida activa

Les passejades i l'Aula Cultural formen part de les activitats de dinamització que l'Ajuntament de Sant Joan Despí posa a l'abast de la gent gran per fomentar un envelliment actiu i participatiu. L'Ajuntament també organitza tallers lúdics i formatius per a la gent gran; la Setmana de la Gent Gran, una programació especial plena d'activitats; la Paella de la Gent Gran, i la Festa de Nadal de la Gent Gran, entre altres iniciatives.

L'agenda, al dia

abril 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30