Esteu aquí

Sant Joan Despí potencia els serveis per garantir els drets de les persones LGTBI

11/12/2019 - LGTBI

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha creat el nou Servei d'Atenció Integral (SAI), una iniciativa municipal que té com a objectiu garantir els drets de les persones LGTBI, atendre situacions de discriminació i sensibilitzar sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere, tot combatent la LGTBIfòbia.

El Servei d'Atenció Integral de Sant Joan Despí s'ha presentat aquest dimecres al Centre Cultural Mercè Rodoreda en una jornada amb la participació del tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a la Persona, Àlex Medrano; de la regidora d'Igualtat i Polítiques LGTBI, Judith Riera, i de la directora d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata. Durant la jornada també s'han fet diferents ponències sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere i sobre la LGTBIfòbia.

El SAI durà a terme campanyes comunitàries de sensibilització adreçades a la ciutadania, com ara tallers o activitats festives, tot augmentant les iniciatives que ja estan en marxa com, per exemple, la Festa Cargola't. També garantirà la formació i sensibilització dels professionals de l'Ajuntament que fan tasques en àmbits com la salut, l'educació, l'ocupació, els serveis socials o la seguretat.

D'altra banda, el SAI també inclou l'assessoria LGTBI, un servei d'assessorament gratuït i confidencial per a totes aquelles persones que necessitin suport o informació sobre qüestions relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

L'assessoria LGTBI ofereix suport psicològic a persones que pateixen LGTBIfòbia; assessorament per a la presentació d'incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere; assessorament sobre tràmits per a les persones trans*; i informació sobre recursos i entitats LGTBI i sobre les campanyes de sensibilització que duu a terme l'Ajuntament de Sant Joan Despí.

L'horari d'atenció de l'assessoria LGTBI és els dimarts a la tarda a l'Oficina Jove (c. Jacint Verdaguer, 27). Per demanar visita cal escriure un correu a oficinajove@sjdespi.net o trucar al 93 477 17 62.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí també disposa d'una bústia de denúncies, suggeriments i informació a l'adreça lgtbi@sjdespi.net.

Amb la posada en marxa del nou Servei d'Atenció Integral, l'Ajuntament de Sant Joan Despí se suma a la Xarxa Catalana de Serveis d'Atenció Integral LGTBI i referma el seu compromís per una ciutat lliure de LGTBIfòbies, tolerant i sense discriminacions, amb respecte a la diversitat afectiva i sexual, la lliure identitat i expressió de gènere.

En aquest sentit, aquest any 2019 l'Ajuntament ha creat la regidoria d'Igualtat i Polítiques LGTBI amb l'objectiu d'aprofundir en les actuacions destinades a eradicar les discriminacions i a defensar els drets de totes les persones a estimar i viure la seva sexualitat, expressió i identitat de gènere lliurement.
 

L'agenda, al dia

abril 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30