Esteu aquí

22 de setembre: celebrem el Dia Sense Cotxes movent-nos de manera sostenible

Infants arribant en bus a l'escola

22/09/2017 - Medi Ambient

Avui, Dia Sense Cotxes, us animen a fer desplaçaments sostenibles, a peu, en bici o transport públic, i a participar en les activitats programades per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquest matí moltes famílies han deixat el cotxe a casa per portar els infants a l'escola en mitjans no motoritzats, i aquesta tarda es farà un tall de trànsit al carrer John F. Kennedy.

L'objectiu de les activitats és conscienciar la població de la necessitat de canviar els hàbits de desplaçaments per reduir la contaminació provocada majoritàriament pel trànsit. Per això, entre les activitats programades aquest matí s'ha convidat a les famílies a portar els infants a l'escola a peu, en bici o transport públic. A més, l'escola Joan Perich Valls ha tornat a repetir una experiència lligada al Camí Escolar que va estrenar l’any passat: el bici bus, el bus a peu i l’acompanyament en bus. Pares i mares han acompanyat als infants a l’escola bé a peu; en bus o en bicicleta (en aquest cas amb el suport del Club Ciclista de Sant Joan Despí). En total s'hi han sumat uns 40 infants.

Una altra de les activitats més destacades del Dia Europeu Sense Cotxes serà el tall de trànsit que es farà aquesta tarda, de 15 a 20 h, al carrer John F. Kennedy (davant de la plaça del Mercat, entre la plaça del Pi fins a la d'Espanya). Donar més protagonisme al vianant és l'objectiu d'aquest tall que s'aprofitarà per organitzar activitats com autos de xoc sostenibles.

Per últim, aquesta tarda els infants poden participar en una pedalada de contes que sortirà a les 17.30 h des de la plaça del Centre Cultural Mercè Rodoreda. Els petits i petites faran un breu recorregut en bici amb parades en la plaça de Catalunya i la de l'Ermita on s'aprofitarà per contar contes.


 

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31