Esteu aquí

Declarat un episodi d'alta contaminació atmosfèrica a la conurbació de Barcelona

28/02/2019 - Medi Ambient

La Generalitat de Catalunya ha declarat un episodi d'alta contaminació a 40 municipis de la conurbació de Barcelona, inclòs Sant Joan Despí. La mesura es pren arran dels nivells elevats de partícules PM10, provocat per la persistència de la situació anticiclònica i per l'augment de les emissions vinculades a la mobilitat..

La declaració d'aquest episodi no comporta restriccions a vehicles, tot i que es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat i realitzar una conducció eficient. 

Els nivells de partícules són elevats a tot el territori, per la qual cosa és convenient que les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries moderin l’activitat a l’aire lliure. També es demana a tota la població evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.

Recomanacions a la ciutadania en episodi per alta contaminació

-Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit
-Utilitzar el transport públic
-Reduir els desplaçaments amb vehicle privat. Si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…)
-Utilitzar el cotxe compartit
-Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques...)
-En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes
-Regular la climatització de les llars
-Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils en el cas que estiguin -Limitar la crema de rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria

L'agenda, al dia

Febrer 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29