Esteu aquí

Conveni amb Aigües de Barcelona per impulsar la telelectura de comptadors al municipi

L'alcalde, Antoni Poveda, amb Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona

25/07/2017 - Medi Ambient

L'Ajuntament de Sant Joan Despí i Aigües de Barcelona han signat avui el conveni per implantar el sistema de telelectura a tots els comptadors del municipi. Aquesta eina permet mesurar de manera telemàtica el consum d’aigua, fa més eficient la gestió d’un recurs escàs i en fomenta el consum responsable i sostenible. Totes dues entitats han desenvolupat conjuntament un pla per implantar aquesta eina intel·ligent als edificis i equipaments municipals, així com a tots els comptadors del municipi. L'alcalde, Antoni Poveda, i Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona, han signat aquest matí el conveni que regula el desplegament d'aquest sistema.

El sistema de telelectura permet saber telemàticament el consum d’aigua, de manera que minimitza les incidències per fuites gràcies a una detecció més fàcil, potencia una gestió sostenible i millora el procés de facturació. Gràcies a l’ús de les noves tecnologies i l’aplicació de criteris innovadors, aquesta eina afavoreix l’eficiència en la gestió d’un recurs escàs com l’aigua, en fomenta el consum responsable i sostenible, i contribueix a oferir un servei de més qualitat i amb més valor afegit a la ciutadania.

Segons el conveni signat avui, l’Ajuntament i Aigües de Barcelona acordaran els edificis i espais de titularitat municipal i les zones del municipi on és més idònia la ubicació dels equips de telemesura perquè l’empresa pugui instal·lar els sistemes i operar amb els equips. El cost de la instal·lació dels equips serà assumit per l’empresa, la qual facilitarà les dades dels sistemes de telemesura. El desplegament de la telelectura contribuirà a situar Sant Joan Despí com a referent de ciutat intel·ligent i propera als ciutadans.

Us deixem un vídeo d'Aigües de Barcelona per conèixer més sobre la telelectura: