Esteu aquí

La ciutat avança en la gestió ecològica de l'espai verd urbà

28/08/2017 - Medi Ambient

L'Ajuntament de Sant Joan Despí avança capa a la gestió ecològica dels espais verds de la ciutat, apostant pels tractaments biològics en detriment dels fitosanitaris, que afecten a la salut de les persones i al medi natural, com ara els herbicicdes amb glifosats, que ja no s'utilitzen.

El 2015, l'Agència per a la Investigació sobre el Càncer de l'Organització Mundial de la Salut, va classificar el glifosat com probablement "cancerigen per als éssers humans". Present en la majoria d'herbicides que s'utilitzen en la jardineria pública i privada, en marges de camins, franges de protecció d'incendis i per contenir els brots entre les juntes de les zones pavimentades, l'Ajuntament va deixar d'utilitzar-la arran d'una moció presentada en el Ple a petició de l'Associació l'Esplet.

I és que l'impacte d'aquest component també és perjudicial per al medi ambient ja que contamina progressivament els aqüífers i els mitjans aquàtics. Aquesta situació planteja l'aplicació d'alternatives de gestió que està suposant una transformació en la manera de tenir cura dels parcs. Així, ara és més evident trobar al carrer petites herbes que sobresurten entre les esquerdes i que s'han de treure de manera manual, i per tant, més lenta però que és necessària per millorar la salut a nivell global.

Els parcs i jardins de Sant Joan Despí són el nostre espai de lleure natural, per això hem de seguir avançant en la preservació de la biodiversitat i aprofitar els beneficis que aporten les plantes i la vegetació.

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31