Esteu aquí

Comença la segona fase de les obres de remodelació del carrer Major

05/07/2018 - Mobilitat

Les obres de reforma del carrer Major van començar a mitjan del mes de març amb una primera fase que ha afectat el tram comprès entre els carrers de Baltasar d'Espanya i de Jacint Verdaguer. Un cop reformat, aquest tram es reobre al trànsit. El nou aspecte d'aquest espai, amb voreres més amples, passos de vianants deprimits i un nou enllumenat, fa ben palès el salt endavant en la mobilitat, l'accessibilitat i la qualitat de l'espai públic que suposa el projecte de remodelació del carrer Major.

Ara les obres de remodelació entren en la seva segona fase, que afecta el tram del carrer Major comprès entre els carrers de Baltasar d'Espanya i de Montjuïc.

Els treballs de la segona fase provocaran diferents afectacions en el trànsit i en el transport públic que es detallen a continuació:
 
  • L’entrada i sortida de l’aparcament del Muxu es realitzarà pel carrer de J.A. Goytisolo
  • La parada d’autobús situada al tram en obres es traslladarà al carrer de Baltasar d’Espanya (el bus hi accedirà des de la rambla de J.M. Jujol)
  • El tram del carrer de Baltasar d’Espanya entre Major i Goytisolo recupera el seu sentit original de circulació
  • El carrer d’en Ribes canvia novament de sentit de circulació
  • L’accés i sortida als pàrquings de la zona en obres es realitzarà entre les 20 h i les 8.30 h. Per a la resta d’hores, es prega la col·laboració del veïnat, que hauria d’intentar entrar i sortir dels aparcaments només en cas d’urgència.
  • Al carrer de Montjuïc es podrà accedir des de l'avinguda de Barcelona

Segona fase de les obres del carrer Major (entre Baltasar d'Espanya i Montjuïc)

La reforma integral del carrer Major suposarà una millora significativa de la mobilitat, l'accessibilitat i la qualitat de l'espai públic en aquesta via. En aquest sentit, el projecte implica l’ampliació de les voreres, que passaran a tenir, en tot el carrer, entre 1,80 i 3 metres, depenent del tram. Una gran millora si tenim en compte que ara hi ha trams que tan sols tenen aproximadament 60 centrímetres. A més, en totes les cruïlles es construiran passos de vianants deprimits, sense barreres arquitectòniques.
 

Millora dels serveis


La remodelació del carrer Major també implicarà una millora significativa de diferents serveis. Es millorarà una part del clavegueram i del col·lector de recollida d’aigües pluvials, es renovarà tot l’enllumenat i s'incrementaran els punts de llum. Després de la reforma, el carrer Major disposarà de 47 fanals de leds en bàcul, és a dir, que ja no hi haurà cap fanal en façana. També se soterraran els cables de subministraments aeris entre cruïlles.

A més, el carrer guanyarà 38 arbres (fins ara pràcticament no n’hi havia), 11 papereres i 6 cadires. La bateria de contenidors ubicada al costat del carrer de Montjuïc se soterrarà i s’instal·larà a l’altra banda del carrer, al costat de Can Diumenge, els pisos de la gent gran. La resta es mantindran en superfície.

L'agenda, al dia

Juliol 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31