Esteu aquí

La unitat de la Policia Local de Proximitat amplia els seus serveis

13/02/2020 - Policia local

La Unitat de Proximitat de la Policia Local de Sant Joan Despí arriba a el primer any de vida amb la mirada posada en nous reptes i en la consolidació de la feina realitzada al llarg del passat 2019. Després d'un any a peu de carrer als quatre barris de la ciutat de dilluns a dissabte, la unitat i el servei de la Policia Local millorarà amb la creació d'una unitat específica de trànsit, una patrulla destinada a donar suport a problemàtiques relacionades amb aquest àmbit com el control del transport escolar, la disciplina viària o altres controls del Servei Català de Trànsit.

Aquest any 2020 també es consolidarà el servei d'educació viària. Dues agents de la unitat seran les encarregades de realitzar xerrades i altres activitats als centres educatius que s'aniran ampliant amb noves propostes el pròxim curs escolar. Està previst que aquest 2020 aquestes propostes abastin a altres col·lectius.

Un altre dels reptes de la unitat és potenciar i ampliar el seu servei de mediació a la comunitat, que durant el 2019 va dur a terme amb èxit diversos processos de mediació formal. Un dels objectius principals de la Unitat de Proximitat és la resolució de problemes analitzant les demandes veïnals de forma personalitzada. El 2019 es va donar resposta a 140 serveis d'aquesta tipologia, sobretot els relacionats amb la convivència i el civisme, realitzant un seguiment individual de cada cas i utilitzant la mediació formal per arribar a acords.

Incorporació de l'agent tutor

En aquesta línia estratègica de potenciar la mediació, aquest any veurà la llum la figura de l'agent tutor, un servei d'especial protecció als joves que travessen diferents dificultats.

A més d'augmentar serveis, la Unitat de Proximitat continuarà amb el seu treball habitual establint als barris una figura policial propera, en contacte directe amb la ciutadania, i molt especialment amb el teixit associatiu, comercial i educatiu. Tan intens ha estat el primer any que la unitat ha realitzat més de 4.000 serveis relacionats amb la prevenció d'actes incívics, la seguretat ciutadana, reunions amb les associacions o atenció ciutadana, un treball que serà encara més eficient aquest any amb la incorporació de tablets.

L'agenda, al dia

Agost 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31