Esteu aquí

Setmana de la Ciència 2019

SLIDE SETMANA CIENCIA

L’Ajuntament i la comunitat educativa organitzen la cinquena edició de la Setmana de la Ciència

 

Sant Joan Despí celebra del 10 al 17 de novembre la cinquena edició de la Setmana de la Ciència, amb un conjunt d'activitats adreçades a despertar i potenciar l'esperit científic. La Setmana de la Ciència és una iniciativa de l'Ajuntament i de la comunitat educativa de Sant Joan Despí.

Aquesta cita amb la ciència ofereix una quinzena d'activitats adreçades a les escoles bressol, escoles d'educació infantil i primària i instituts d'educació secundària de la ciutat. Unes activitats on participaran més de 3.600 infants i joves.

A més, durant la Setmana de la Ciència també s'organitzen activitats obertes a tota la ciutadania, com ara tallers, conferències o observacions astronòmiques.

La ciència, clau a la nostra vida

Aquesta setmana intensa dedicada a posar en valor la importància de la ciència per entendre el món i a despertar la curiositat pel descobriment científic enfoca les activitats a través de diferents àmbits temàtics, entre els quals hi ha l'astronomia, la química, la biologia, la matemàtica, la robòtica, la genòmica o la tecnologia.

 

Activitats obertes a la ciutadania
PDF icon activitats_semana_de_la_ciencia.pdfActivitats a les escoles:

 
CURS ACTIVITAT DESCRIPCIÓ ACTIVITAT
Escola Bressol Cargol treu banya Activitat centrada en la descoberta del món dels cargols. Forma, alimentació, mides, espècies... partint  de la base de l'observació i l'experimentació
P3 El bosc dels sentits El bosc dels sentits Activitat de descoberta de l’entorn natural proper (parcs de la ciutat/patis escolars). Mitjançant diferents activitats de curta durada, acostarem els infants al medi a través dels sentits.
P4 i P5 Contes de la Lluna sota les estrelles Espectacle de contes i cançons que té com a fil conductor la Lluna i els seus estats: nova, creixent, plena i vella (aquest any és el 50è aniversari de l’arribada a la Lluna).
1r De gran vull ser científic/a Un taller teatralitzat per potenciar el paper dels infants en el món de la ciència. Seguint el mètode científic, faran experiments i s'aniran introduint figures clau a la història de la ciència.
2n  Planetari  Activitat de descoberta del cel mitjançant un planetari bombolla.
3r Cúpules de Leonardo La construcció de cúpules, a més de ser un exercici de geometria espacial pràctic, és un interessant treball col·laboratiu. Basat en una idea de Leonardo da Vinci.
4t 
Primària
i 2n ESO
Ciència compartida Activitat d’aprenentatge-servei on joves de 2n d’ESO preparen experiments de química per a l’alumnat de 4t de primària.
Taller "Fem la motxilla! Simulació d'una recerca científica" Taller on se simula una recerca científica relacionada amb el descobriment d’una illa per tal d’introduir als infants en el mètode científic.
6è Primària i 1r ESO Gimcana matemàtiques Activitat d’intercanvi entre alumnes de 6è primaria i de 1r d’ESO al voltant de la matemàtica i la resolució de problemes.
2n ESO Viatge al cervell La doctora santjoanenca Meritxell Teixidó explicarà a l’alumnat l’experiència de ser científica a través de la seva feina a l’Institut de Recerca de Barcelona on treballa en l’estudi dels efectes dels fàrmacs al cervell.
3r ESO  Taller de robòtica Taller que consta de tres propostes de curta durada per descobrir diferents activitats relacionades amb les noves tecnologies, la programació i la robòtica.
4t ESO  Atomitzat Taller científic basat en l’origen de tot el que coneixem, l’àtom, i que mostra algunes de les propietats de la nanotecnologia, una de les tecnologies que més marcarà el segle XXI.
1r BATX La genòmica ve a l’institut Activitat que consta d'una xerrada i d'una pràctica al laboratori.
2n BATX Tecnologia: de la realitat augmentada a la intel·ligència artificial
Presentació de les principals tendències actuals en àmbits com la robòtica, el deep learning i la realitat virtual, tot analitzant com aquestes tecnologies donaran forma a la propera dècada i com els futurs professionals poden idear projectes innovadors en aquests àmbits.